Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klokka tikker for mannen

Det er ikke bare kvinnens fruktbare dager som er talte. Også menn har biologiske klokker - og de tikker fortere enn du tror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har en manns ereksjon uansett alder, vært et bevis på hans fruktbarhet, mens kvinners fruktbarhet har klare begrensinger. Men nå viser britisk forskning at også mannen har en biologisk klokke som tikker jevnt og trutt.

Mannens evne til å gjøre en kvinne gravid har vært gjenstand for omfattende undersøkelser ved universitetene i Bristol og Brunel.

24 år

Undersøkelsen av 8500 graviditeter viser at mannens magiske alder er 24 år. Etter det synker sjansene hans til å gjøre partneren gravid med 2 prosent hvert halvår.

Kvinner med en partner som er fem år eldre eller mer enn dem selv, har mindre sjanse for å bli gravide enn medsøstre med jevnaldrende eller yngre menn.

- Det viser til en viss grad at menn i likhet med kvinner har en biologisk klokke som begynner å tikke når de nærmer seg trettiåra. Det viser også at mannens alder er en faktor når leger skal sjekke prognosen for infertile par, sier dr. Chris Ford ved Bristol universitetet til Sky news.

SLIPPER IKKE UNNA: Tida renner ut til slutt - også for mannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media