Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klokka tolv står hele Norden stille sammen med Norge

I alle landene i Norden skal det holdes ett minutts stillhet i respekt for ofrene for terrorangrepene i Norge.

BLOMSTERHAV: I 3.30-tida i natt var det fremdeles folk som la ned blomster og lys til minne for ofrene av terrorangrepene. Foto: Frode Hansen/Dagbladet
BLOMSTERHAV: I 3.30-tida i natt var det fremdeles folk som la ned blomster og lys til minne for ofrene av terrorangrepene. Foto: Frode Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Sverige, Danmark, Island og Finland slutter seg til Jens Stoltenbergs oppfordring om ett minutts stillhet klokka 12 i dag.

- Tragedien i Norge var ikke bare et meningsløst og feigt angrep på uskyldige mennesker. Det var et angrep på selve de verdiene som våre land bygger på, sier den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen.

- Et angrep på oss alle - Det var et angrep på oss alle. I denne sorgens stund skal vi stå sammen med det norske folk. Jeg oppfordrer derfor alle dansker til å være med og uttrykke vår solidaritet ved å holde ett minutts stillhet, sier han videre.

I en uttalelse fra den islandske regjeringen oppfordrer statsminister Johanna Sigurdardottir islendingeen om å vise samhold.

- Island vil vise solidaritet med det norske folk ved å ha et minutts stillhet på samme tid, står det i uttalelsen.

Skjer på samme tid Også den svenske regjeringen oppfordrer til ett minutts stillhet i Sverige, og det samme skjer i Finland.

Markeringen skjer på samme tid som markeringen i Norge i dag.

TRAGEDIE: 86 personer ble drept på AUFs sommerleir på Utøya da massemorderen Anders Behring Breivik skjøt vilt rundt seg. Foto: EPA/Britta Pedersen/Scanpix
TRAGEDIE: 86 personer ble drept på AUFs sommerleir på Utøya da massemorderen Anders Behring Breivik skjøt vilt rundt seg. Foto: EPA/Britta Pedersen/Scanpix Vis mer