Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klokkeligasvindler forsøkte å kjøpe klokker til 381 000 kr med falskt kort

Den 24-årige briten får trolig en jul i arresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanskje var han ute etter en meget dyre julegave? Uansett endte det ikke vellykket for en nå skimmingsiktet mann som i dag forsøkte å kjøpe en klokke til 381 000 kr.

Vinningsgruppen sentrum i Oslo-politiet skriver på Twitter at vedkommende er pågrepet, kjørt i arrest og at han var i besittelse av flere skimmede kredittkort.

Klokkeliga Den 24 år gamle britiske statsborgeren tilhører det politiet mener er en utenlandsk klokkeliga som flyr inn til Oslo for å svindle seg til dyre klokker, skriver VG i dag.

- Mannen forsøkte å kjøpe to klokker med en verdi på til sammen 381 000 fra urmaker Bjerke i Oslo, sier politioverbetjent ved vinningsgruppa i Oslo politidistrikt, Roar H. Kvassheim til Dagbladet.

Det var betjeninga hos urmakerforretninga som fattet mistanke da mannen betalte med et falsk kredittkort. Kredittkortene i plast har info kopiert fra fungerende kort.

- Betjeninga fikk varslet en vekter før mannen ble pågrepet av politiet, sier Kvassheim til Dagbladet.

Flere pågrepet Tirsdag ble to kvinner på 18 og 17 år pågrepet på Gardermoen idet de var i ferd med å forlate Norge. De kjøpte klokker for rundt 60 000 kroner og det ble gjort forsøk på å kjøpe for ytterligere 200 000 kroner.

Tidligere denne uka ble en britisk mann (46) pågrepet for å ha gjort forsøk på kjøp for 300 000 kroner, og senere ble en mann og en kvinne på 20 år fra Storbritannia tatt for å ha gjennomført kjøp på 55 000 kroner, skriver NTB.

Politiet frykter at flere kan være på vei og ber urmakerne i Oslo være på vakt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media