Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gullsmedran i Oslo:

Klokker verdt to millioner er sporløst forsvunnet

To gjerningsmenn er pågrepet og siktet, mens én fortsatt er på frifot. - Det var en desperat situasjon, sier advokaten til den ene av de siktede.

MASKERT: Det var 17. februar i fjor at Heyerdahl Gullsmed og Urmaker på Skøyen ble ranet av tre maskerte og væpnede menn. Foto: Politet / NTB scanpix
MASKERT: Det var 17. februar i fjor at Heyerdahl Gullsmed og Urmaker på Skøyen ble ranet av tre maskerte og væpnede menn. Foto: Politet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nærmer seg halvannet år siden Heyerdahl Gullsmed og Urmaker på Skøyen i Oslo ble utsatt for grovt ran. 17. februar i fjor kom tre maskerte menn inn i butikken. Etter å ha truet med ansatte med våpen, stakk de av i en Audi som var meldt stjålet dagen før. Nå opplyser politiet at utbyttet var av det verdifulle slaget.

- Ransutbyttet hadde en markedsverdi på omkring to millioner kroner. Bortsett fra et par klokker som ble mistet under flukten og en som ble funnet under etterforskningen, er alle borte, forteller politioverbetjent og etterforskningsleder, Line Mari Fremstad, til Dagbladet.

Etterlyst internasjonalt

Saken er nå ferdig etterforsket hos politiet, men i tillegg til ransutbyttet mangler fremdeles noe viktig. Fremdeles er bare to av tre gjerningspersoner tatt. Det til tross for at politiet vet hvem den tredje er.

- Han er fremdeles etterlyst internasjonalt, og vi håper det ikke tar så lang tid å få tak i ham, sier Fremstad.

Begge de to som er pågrepet og siktet, har imidlertid erkjent å ha deltatt i ranet. Ifølge etterforskningslederen er det også funnet DNA-spor som knytter dem til saken. Både de to siktede og den etterlyste er fra Litauen.

FORLATT: Den stjålne Audien som ble brukt som fluktbil, ble forlatt ved Fornebu arena.
Foto: NTB scanpix
FORLATT: Den stjålne Audien som ble brukt som fluktbil, ble forlatt ved Fornebu arena. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De to som er tatt, ble pågrepet i henholdsvis Polen og Italia. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med internasjonalt politi via Kripos, og venter nå på at tiltalen skal bli klar, opplyser Fremstad.

- En desperat situasjon

Advokat Alexander Behrang Mardazad i advokatfirmaet Aro er forsvarer for den ene av de siktede i saken. Han bekrefter at hans klient har erkjent at han deltok på ranet, men nekter for å ha vært med i noen form for planlegging av dette.

FORSVARER: Advokat Alexander Behrang Mardazad. Foto: Pressefoto
FORSVARER: Advokat Alexander Behrang Mardazad. Foto: Pressefoto Vis mer

- Han sier han har blitt satt i en vanskelig situasjon. Han ble på forhånd lovet jobb i Norge, men kom hit og fikk opplyst at det ikke ble noe jobb på ham likevel. Etter hvert utviklet det seg til en desperat situasjon hvor han bare ønsket å reise hjem igjen. Han hadde ikke penger, og fikk beskjed om at han måtte være med på ranet hvis han ville komme seg hjem, sier Mardazad til Dagbladet.

Advokaten legger til at hans klient også har samtykket til tilståelsesdom, dersom forholdene ligger til rette for dette.

FORSVARER: Advokat Waqar Malik. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Waqar Malik. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Den andre siktedes forsvarer, advokat Waqar Malik i advokatfirmaet Malik, sier hans klient erkjenner straffskyld for grovt ran. Han ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt siktedes forklaring før rettssaken, men sier han har samarbeidet med politiet under etterforskninga.

- Han erkjenner også bilbrukstyveri av Audien som ble brukt under ranet. Omstendighetene rundt det som skjedde, vil bli lagt fram i hovedforhandlingen. Men min klient er lei seg for forholdet, sier Malik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media