Klomsæt får ikke advokatbevillingen tilbake

Sigurd Klomsæt får ikke tilbake advokatbevillingen, slår Oslo tingrett fast i sivilsaken han har anlagt mot Advokatbevillingsnemnden.

MISTET BEVILLINGEN:  Bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt, fikk ikke medhold på noen av punktene i saken mot Advokatbevillingsnemden. Dermed får han ikke bevillingen tilbake. Her er han avbildet i straffesaken i Oslo tingrett mandag morgen, der Klomsæt er tiltalt for grov uforstand i tjenesten.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISTET BEVILLINGEN: Bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt, fikk ikke medhold på noen av punktene i saken mot Advokatbevillingsnemden. Dermed får han ikke bevillingen tilbake. Her er han avbildet i straffesaken i Oslo tingrett mandag morgen, der Klomsæt er tiltalt for grov uforstand i tjenesten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klomsæt fikk ikke medhold på noen av punktene i søksmålet mot nemnda, og må i tillegg betale 340.000 kroner i sakskostnader for motparten.

Bakgrunnen for at Klomsæt ble fratatt bevillingen, er at han er mistenkt for å lekke dokumenter i terrorsaken fordi bilder som ble gitt til bistandsadvokatene - deriblant Klomsæt - ble vannmerket. Bildene som kom på trykk i en rekke medier, hadde Klomsæts vannmerking, ifølge politiet.

Selv nekter Klomsæt for at han eller noen ved hans kontor kan ha lekket dokumentene til pressen. Bildene det er snakk om, viser blant annet Anders Behring Breivik kort tid etter terroraksjonen i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Som et resultat av dette bestemte Advokatbevillingsnemnden at Klomsæt skulle fratas bevillingen 15. august i fjor.

Klomsæt ba i søksmålet om at inndragningen ikke iverksettes før det foreligger endelig dom i straffesaken, der det ble holdt sluttprosedyrer onsdag denne uka.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer