FIKK TELEFON FRA NRK:  En ansatt i Google sier han i fjor ble kontaktet av en person fra NRK. Vedkommende lurte på om Google kunne fjerne de omstridte bildene av Breivik fra søkemotorindeksen og sa at en ansatt i politiet hadde lekket bildene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FIKK TELEFON FRA NRK: En ansatt i Google sier han i fjor ble kontaktet av en person fra NRK. Vedkommende lurte på om Google kunne fjerne de omstridte bildene av Breivik fra søkemotorindeksen og sa at en ansatt i politiet hadde lekket bildene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Klomsæt får støtte fra Google

Oppgir at NRK-ansatt kontaktet Google og fortalte at politi-betjent hadde lekket bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klomsæt ble fratatt advokatlisensen sin for å ha lekket bilder av Anders Behring Breivik til flere medier i februar i fjor. Han nekter på det sterkeste å ha noe med lekkasjen å gjøre.

Den tidligere advokaten kjemper for å få lisensen tilbake og har anket saken mot Advokatbevillingsnemnda.

- Polititabbe Nå får han støtte fra søketjenesten Google. En ansatt i Google sier han i fjor ble kontaktet av en person fra NRK. Vedkommende lurte på om Google kunne fjerne de omstridte bildene av Breivik fra søkemotorindeksen.

Det viste seg at bildene var spredt på så mange nettsteder at de ikke kunne fjernes.

Det bemerkelsesverdige var imidlertid grunnen som ble oppgitt:

- Årsaken til at bildene skulle fjernes ble opplyst å være at en person i politiet hadde gjort en tabbe ved å gi ut bildene, opplyser den Google-ansatte via advokat Knut Glad.

Den Google-ansatte husker ikke hvem i NRK som ringte, og kan ikke gjengi nøyaktig hva som ble sagt. Vedkommende mener likevel å være helt sikker på at NRK oppga at det var politiet som var kilde for bildene.

Etterforskes Før påske tok advokat Glad kontakt med politiet for å formidle de nye opplysningene i saken. Politiadvokat Knut Skavang i Asker og Bærum politidistrikt sier de vil etterforske henvendelsen.

- Vi vil prøve å finne fram til hvem som kontaktet Google og andre opplysninger som kan kaste lys over saken. Men det kan bli en utfordring, siden teleselskapene ikke oppbevarer sine logger så lenge som ett år, sier Skavang til Aftenposten.

Glad påpeker at det er sjelden Google bringer fram opplysninger på denne måten. Han understreker at informasjonen gis i samråd med Google og ikke er omfattet av noen form for taushetsplikt.

Sigurd Klomsæt ble i vinter frifunnet i straffesaken som var anlagt mot ham. Oslo tingrett fant det ikke bevist at det var han som hadde lekket bildene til pressen. Påtalemyndigheten anket frifinnelsen.

(NTB)