Klomsæt og Oslo-politiet i strupene på hverandre - igjen

Oslo-politiet frykter nye lekkasjer hvis Sigurd Klomsæt blir bistandsadvokat i Scandinavian Star-saken.

OSLO, Norge / Norway 20120302. Advokat Sigurd Klomsæt pakker sammen i Høyesterett onsdag, der han tok opp saken igjen til Viggo Kristiansen, som i 2001 ble dømt til 21 år fengsel og 10 års sikring for drap på to små jenter i Baneheia.
Foto: Berit Roald / Scanpix
OSLO, Norge / Norway 20120302. Advokat Sigurd Klomsæt pakker sammen i Høyesterett onsdag, der han tok opp saken igjen til Viggo Kristiansen, som i 2001 ble dømt til 21 år fengsel og 10 års sikring for drap på to små jenter i Baneheia. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klomsæt har begjært seg oppnevnt som bistandsadvokat for totalt 11 pårørende etter brannkatastrofen på «Scandinavian Star».

Advokaten sendte begjæringen i november i fjor etter at han også hadde blitt engasjert av Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star.

Dette fikk Oslo-politiet til å reagere. Årsaken er den tidligere striden mellom Klomsæt og politidistriktet etter lekkasjene i forbindelse med etterforskningen av 22. juli-terroren.

- Ikke tillit I februar i fjor ble Klomsæt dømt i lagmannsretten for grov uforstand i tjenesten som bistandsadvokat, fordi han angivelig hadde lekket politidokumenter til media om etterforskningen av 22. juli-drapene på Utøya.

Da Oslo tingrett mottok begjæringen om å bli oppnevnt som bistandsadvokat i Scandinavian Star-saken, ba den om en uttalelse fra Oslo-politiet.

Politiadvokat Bergljot Skaarer, som er ansvarlig jurist for saken, gjorde det klart at Klomsæt ikke har den nødvendige tilliten i en sak av denne størrelse og betydning.

Det viser hans adferd som er belyst i dommen avsagt i februar i fjor og så kort tid etter denne dommen, har han ikke den nødvendige tillit, mener politiadvokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.