Klomsæt og Oslo-politiet i strupene på hverandre - igjen

Oslo-politiet frykter nye lekkasjer hvis Sigurd Klomsæt blir bistandsadvokat i Scandinavian Star-saken.

OSLO, Norge / Norway 20120302. Advokat Sigurd Klomsæt pakker sammen i Høyesterett onsdag, der han tok opp saken igjen til Viggo Kristiansen, som i 2001 ble dømt til 21 år fengsel og 10 års sikring for drap på to små jenter i Baneheia.
Foto: Berit Roald / Scanpix
OSLO, Norge / Norway 20120302. Advokat Sigurd Klomsæt pakker sammen i Høyesterett onsdag, der han tok opp saken igjen til Viggo Kristiansen, som i 2001 ble dømt til 21 år fengsel og 10 års sikring for drap på to små jenter i Baneheia. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klomsæt har begjært seg oppnevnt som bistandsadvokat for totalt 11 pårørende etter brannkatastrofen på «Scandinavian Star».

Advokaten sendte begjæringen i november i fjor etter at han også hadde blitt engasjert av Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star.

Dette fikk Oslo-politiet til å reagere. Årsaken er den tidligere striden mellom Klomsæt og politidistriktet etter lekkasjene i forbindelse med etterforskningen av 22. juli-terroren.

- Ikke tillit I februar i fjor ble Klomsæt dømt i lagmannsretten for grov uforstand i tjenesten som bistandsadvokat, fordi han angivelig hadde lekket politidokumenter til media om etterforskningen av 22. juli-drapene på Utøya.

Da Oslo tingrett mottok begjæringen om å bli oppnevnt som bistandsadvokat i Scandinavian Star-saken, ba den om en uttalelse fra Oslo-politiet.

Politiadvokat Bergljot Skaarer, som er ansvarlig jurist for saken, gjorde det klart at Klomsæt ikke har den nødvendige tilliten i en sak av denne størrelse og betydning.

Det viser hans adferd som er belyst i dommen avsagt i februar i fjor og så kort tid etter denne dommen, har han ikke den nødvendige tillit, mener politiadvokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer