Klomsæts klient må finne ny bistandsadvokat

Borgarting lagmannsrett står fast på at Sigurd Klomsæt ikke får fortsette som bistandsadvokat i terrorsaken.

FÅR IKKE FORTSETTE. Borgarting lagmannsrett står fast på at advokat Sigurd Klomsæt ikke får være bistandsadvokat i terrorsaken. Foto: Berit Roald / Scanpix
FÅR IKKE FORTSETTE. Borgarting lagmannsrett står fast på at advokat Sigurd Klomsæt ikke får være bistandsadvokat i terrorsaken. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var Klomsæts klient ved sine verger som anket beslutningen fra Oslo tingrett om å trekke tilbake oppnevningen av Klomsæt som bistandsadvokat. Årsaken var at politiet hadde sporet presselekkasjer fra etterforskningsmaterialet til dokumenter som bare advokaten hadde fått.

- Lagmannsretten er ikke i tvil om at de aktuelle lekkasjene stammer fra advokat Klomsæts kontor, står det i kjennelsen fra lagmannsretten.

Ingen feilvurdering Det var særlig nye bilder av Anders Behring Breivik fotografert på Utøya om kvelden etter massakren 22. juli som vakte oppsikt og som politiet på forhånd hadde utstyrt med unike opplysninger som bare Klomsæts versjon hadde. Retten viser til hensynet til etterlatte og til at etterforskningen er blitt skadelidende som følge av lekkasjene.

Lagmannsretten peker også på at lekkasjene ikke er skjedd som følge av et øyeblikks feilvurdering, men at det er noe som er planlagt over tid. Domstolen mener advokaten har overtrådt advokatforskriften og Advokatforeningens retningslinjer for bistandsadvokater.

- Som tingretten peker lagmannsretten på at advokat Klomsæt, som tidligere har vært beskyldt for lekkasjer, burde være særlig oppmerksom på problemstillingen og spesielt i en sak av denne karakter, står det lenger ut i avgjørelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer