Kloner seg selv

Professor Richard Seed mener han er udødelig. Under en konferanse i Boston forklarte han forskere hvordan han skal klone seg selv til evig liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er første skritt mot udødelighet. I løpet av to år skal jeg klone det første mennesket, sier professor Richard Seed. Som er selvsikker nok til å begynne med utviklingen av en ny Richard Seed.

- Min kone har sagt ja til å bære frem et befruktet donatoregg der DNA fra mine celler er plantet, forklarer professor Seed til Aftonbladet.

Det kontroversielle prosjektet ble presentert av Chicago-forskeren under en konferanse for akademiske forskere i Boston i helgen. Professor Seed fortalte under konferansen at han er i stand til å lage en identisk kopi av seg selv.

- Jeg har bestemt meg for å klone meg selv slik at ingen skal kunne si at jeg utnytter barnløse kvinner, forklarer Richard Seed.

Professorens kone har sagt seg villig til å være med på prosjektet, men hun skal visstnok være for gammel til å bære frem barnet uten å få tilskudd av hormoner.

Prosjektet møter stor motstand blant annet fordi det er stor fare for misdannelser på fosteret ved et slikt forsøk. I tillegg stilles det store etiske spørsmålstegn til denne formen for udødelighet.

Richard Seed er derimot sikker på at han bør leve et liv til, og har sagt at han vil flytte til utlandet dersom USA legger begrensninger på hans forskning.