Klonet Eva

Den eksentriske UFO-sekten Raelian hevder at jentebabyen Eva ble født i går, og at hun er en kopi av en anonym kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sekteriske gruppa Cloneaid har i morges amerikansk tid, holdt pressekonferanse om det de hevder er en klonet baby.

Jenta skal ha blitt forløst ved keisersnitt 2. juledag klokka 11.55.

De har valgt å kalle babyen Eva, og har bedt en uavhengig lege verifisere kloningen.

Michael Guillen, vitenskapskorrespondent for ABC News, er mannen som skal sjekke om Eva virkelig er klonet.

- Babyen er i fin form, vi er lykkelige foreldre, sier forskningssjefen i Cloneaid, Brigitte Boisselier, ifølge nyhetsbyrået AP. Babyen veier 3200 gram, og er velskapt opplyser hun.

Cloneaid ble stiftet av den religiøse sekten Raelianerne i 1997, som mener at deres leder «Rael» er fra en annen planet. De tror alt liv på jorda er klonet fram av utenomjordiske skapninger.

Hvis Eva bekreftes som klone, er hun det første mennesket som har blitt klonet. Gruppa ønsker ikke å si noe om hvilket land Eva har blitt født i.

Cloneaid ble grunnlagt i 1997, og grunnleggeren av Raelianerne, Claude Vorilhon, fortalte CNN at målet med kloningen var å leve evig. Ved å klone sin egen kropp og overføre hjernen skal dette, ifølge gruppa, være mulig.

Brigitte Boisselier, hevder på sin side at målet med kloningen er å hjelpe barnløse med å få barn.

- Det er viktig at dere husker på at vi snakker om en baby her. Foreldrene er veldig glade, og babyen er i fin form. Jeg håper dere tenker på dem når dere skriver om denne babyen, og ikke skriver om den som et lite monster, et resultat av noe ekkelt, sier Boisselier.

Cloneaid sier at fire nye klonede babyer kommer til å bli født i løpet av de nærmeste ukene. Et fra Nord-Amerika, et fra Europa, og to fra Asia. Boisselier forventer at resultatene av DNA-testene blir klare i løpet av to uker, og at de da beviser at Eva har blitt klonet.

Sekten hevder at den har 55.000 tilhengere rundt om i verden. De tror at den menneskelige sivilisasjonen oppsto for 25.000 år siden etter et besøk av en intelligent rase fra en annen planet. Bevegelsens grunnlegger, den tidligere journalisten Claude Vorilhon, lever i Canada og betrakter seg selv som profet.

Sekten utløste i 1997 sterke reaksjoner i Sveits med sitt tilbud «Clonaid». For en pris på rundt 1,4 millioner kroner, tilbød sekten seg å klone mennesker.

Les mer her.

<B>FRA DAGENS PRESSEKONFERANSE:</B> Dr. Brigitte Boisselier snakker om kloningen.
KLONET BABY: Boisselier annonserte allerede i november at de klonet mennesker, men nektet da å si noe om noen var gravide. I går ble den første klonede babyen født, hevder hun.