Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kløp damene - fikk 200000 kroner

STAVANGER (Dagbladet): Offshore-sjefen mistet jobben etter at han sex-trakasserte fem kvinnelige ansatte. Nå har mannen fått 200000 kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forpleiningssjefen på en boligplattform i Nordsjøen kløp kvinnelige offshore-arbeidere i baken, la armen rundt dem og trakasserte sine undersåtter med griseprat og telefonoppringninger etter arbeidstid. Ved ett tilfelle gikk mannen inn i en av kvinnenes lugar, hvor han fleipet og ba henne om å få sex.

Røff tone

Oppførselen kostet forpleiningssjefen jobben. Men da avskjedigelsen var et faktum, gikk mannen til sak mot sin tidligere arbeidsgiver - og vant.

Vitner fra plattformen har i rettssaken beskrevet mannen som en real og åpen sjef, men de la ikke skjul på at han kan være noe skarp i kantene. Offshore-miljøet han var leder for, skal ha vært preget av en røff tone.

Sex-mobbing

Tilnærmelsene og det tøffe snakket har gått inn på de to kvinnene som fikk mannen avskjediget. De har i ettertid slitt med psykiske problemer, og orket ikke å stille opp i retten for å fortelle om sex-mobbingen fra sin tidligere sjef. Retten måtte derfor stole på andre, mer perifere vitner.

Stavanger byrett festet likevel lit til anklagene om sex-trakassering, ikke minst på grunn av antallet hendelser som er blitt rapportert.

Retten mener det ville være riktig av serviceselskapet å si mannen opp, men at det var for drøyt å gi ham avskjed på grått papir. Tross alt heftet det en viss usikkerhet ved anklagene, og ledelsen lot det gå lang tid før den reagerte mot sjefens oppførsel.

Byretten har derfor tvunget bedriften til å gjøre avskjedigelsen om til en oppsigelse. Mannens tidligere arbeidsgiver må betale ham 140000 kroner for tapt arbeidsfortjeneste i oppsigelsesperioden og 60000 kroner i oppreisning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling