Flyktet fra Nord-Korea

Klør seg i hodet etter spektakulær flukt

Det som antas å være en desertør tok seg fra Nord- til Sør-Korea i forrige uke.

STRENGT BEVOKTET: Såkalte «DMZ» på grensa mellom Nord- og Sør-Korea. Foto: Ed JONES / AFP
STRENGT BEVOKTET: Såkalte «DMZ» på grensa mellom Nord- og Sør-Korea. Foto: Ed JONES / AFP Vis mer
Publisert

Forholdet mellom nabolandene Nord- og Sør-Korea har i en årrekke vært svært anspent. På grensa mellom landene går såkalte «DMZ» - en demilitarisert sone, som er en buffersone for landene. Sona er 248 kilometer lang og strengt bevoktet og overvåket fra begge sider.

Sør for den, finner man også en kontrollinje på alt fra 5-20 kilometer, opprettet av sikkerhetshensyn.

På tross av dette, klarte en nordkoreansk mann å krysse grensa til havs og ta seg inn i Sør-Korea - der han gikk rundt i sør for demilitariserte sona i timevis uten å bli oppdaget, skriver Yonhap.

Hvordan dette kunne skje, får myndigheter på begge sider av grensa til å klø seg i hodet.

- Vi tar denne situasjonen på alvor, og en intern etterforskning er i gang. Alt etter hva som kommer ut av den, kommer vi til å følge opp, sier det militære grensepolitiet (JCS) til nyhetsbyrået.

Det var tirsdag i forrige uke at mannen ble sett i nærheten av grensa ved den sørkoreanske grensebyen Goseong. Etter en tre timer lang jakt, ble han pågrepet av sørkoreansk politi.

Mannen skal likevel ha dukket opp på flere overvåkingsbilder, men ingen vakter skal ha fattet mistanke og tatt grep, ifølge Yonhap. Det skal være snakk om at mannen kan ha tatt seg inn via en underjordisk tunnel.

Mannen skal altså ha tatt seg til Sør-Korea via havet. Det er mistanke om at han er en nordkoreansk desertør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer