Klorinkvinnen siktes for overlagt drapsforsøk

Helte klorin i munnen på mor (88).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den uføretrygdede datteren (64) ble i mars varetektsfengslet for å ha helt klorin i munnen på moren (88) og deretter ha forsøkt å kvele henne med en pute over ansiktet.

- Ikke utilregnelig

Tirsdag sendte politiet i Bergen sin innstilling til statsadvokaten. De ber om at kvinnen straffes for overlagt drapsforsøk, skriver Bergensavisen. Rettspsykiatriske sakkyndige har slått fast at kvinnen verken var psykotisk eller hadde nedsatt bevissthet da ugjerningen skjedde, og at hun derfor er strafferettslig tilregnelig.

Den 88 år gamle kvinnen havnet på sykehus med lungebetennelse, sannsynligvis forårsaket av den etsende væsken i halsen. Ifølge politiet kan hun ha fått i seg fire milliliter klorin. En uke senere døde hun. Kvinnens forsvarer mener at dødsårsaken ikke kan settes i sammenheng med klorin eller mangel på luft.

Hadde drukket

64-åringen har innrømmet ugjerningen, og også at hun i forkant fortalte legen sin at hun ville drepe moren. Hun skal ha drukket tett i flere dager da hun helte klorinen i munnen på moren.

- Jeg handlet som en robot og gjorde ting som jeg aldri ville ha gjort hvis jeg var edru, har kvinnen fortalt politiet, ifølge avisa.