Klorutslipp har utradert livet i Akerselva

Det er nesten ikke liv igjen i Akerselva i Oslo etter at 6.000 liter klor lekket ut fra Vann- og avløpsetaten i Oslo forrige uke.

DØD FISK: Det er funnet store mengder død fisk i Akerselva etter klorutslippet. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten
DØD FISK: Det er funnet store mengder død fisk i Akerselva etter klorutslippet. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en befaring betegner Norsk institutt for vannforskning (Niva) utslippet som noe av det verste i elvas historie, melder NRK.

- Nå kjenner ikke jeg hele historien, men jeg vil tro at dette ligger nær toppen, i og med at det har tatt alt sammen, sier seniorforsker Torleif Bækken. Han sier livet i elva har hatt bedre forutsetninger for å komme seg etter tidligere utslipp, ettersom disse har skjedd lenger nede i elva. Denne gangen kom forurensingen helt øverst i elveløpet, ved Oset vannrenseanlegg.

Bækken sier resultatet fra befaringen var mye død kreps, frosker og fisk.

- Vi har funnet én fisk det så vidt var liv i, ellers har vi bare funnet død fisk. Det står også dårlig til med insektlivet og dyrene på bunnen. Der er det ikke helt dødt, men de aller fleste gruppene ser ut til å være borte.

Konstituert direktør Per Kristiansen i Vann- og avløpsetaten sier de tar utslippet og resultatet av det tungt og at de nå vil finne ut hvordan det kunne skje.

Vi har jobbet med å bedre vannkvaliteten i Akerselva de siste 30 årene, så at vi har forurenset nå er veldig beklagelig for oss, sier Kristiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer