Klossmajor fikk sparken

BERLIN (Dagbladet): Forsvarsminister Rudolf Scharping (54) hadde utløst den ene skandalen etter den andre. I går fikk forbundskansler Gerhard Schröder nok og sparket Scharping på flekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske forbundskansleren skal ifølge kilder i det sosialdemokratiske partiet (SPD) ha brukt 30 sekunder på å bestemme seg da han fikk høre at Scharping hadde mottatt 140000 mark (520000 kroner) i honorar for foredrag fra et PR-firma som har tette bånd til tysk rustningsindustri.

- Grunnlaget for samarbeidet er ikke lenger til stede, understreket Schröder i sin begrunnelse.

Sosialdemokratenes parlamentariske leder Peter Struck er utnevnt til ny forsvarsminister.

- Kjedelig fyr

- Jeg er offer for et politisk komplott, sa Scharping etter at han i går nektet å trekke seg frivillig i går. Han forbannet Schröder og demonstrerte nettopp den selvinnsikten som har gitt ham tilnavnet «autisten» blant partifeller.

Sosialdemokraten Scharping stilte seg like uforstående da Schröder ville kvitte seg med ham i fjor sommer. Det var etter at Scharping til glede for ukebladene plasket i et basseng på Mallorca sammen med kjæresten, grevinne Kristina Pilati-Borggreve, mens tyske soldater gjorde seg klar til farlig innsats i Makedonia.

- Jeg ville bare utrydde bildet av meg som en kjedelig fyr, sa Scharping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.