OMRINGET: Et kloster i sørvest Kina er omringet av politi og soldater etter at en buddhistmunk satte fyr på seg selv i protest mot kinesiske myndigheters Tibet-politikk. AFP PHOTO/Frederic J. BROW
OMRINGET: Et kloster i sørvest Kina er omringet av politi og soldater etter at en buddhistmunk satte fyr på seg selv i protest mot kinesiske myndigheters Tibet-politikk. AFP PHOTO/Frederic J. BROWVis mer

Kloster omringet etter at munk satte fyr på seg selv i protest

Soldater og politi har kuttet strøm, vann og matforbindelsene til et kloster sørvest i Kina etter at en munk tok sitt liv i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 1000 politi og soldater har omringet et klosteret sørvest i Kina etter at en munk satte fyr på seg selv i protest mot kinesiske myndigheter.

- Fri Tibet
Den 29 år gamle munken Tsewang Norbu skal ha drukket bensin før han satte fyr på seg selv. Før han døde skal han ha krevd frihet for Tibet, og at deres åndelige leder Dalai Lama får returnere til Tibet.

- Det tibetanske folket vil ha frihet. Lenge leve Dalai Lama. La Dalai Lama returnere til Tibet, skal han ha ropt ut ifølge APF.

100 munker uten mat og vann
En munk har fortalt til APF at det er rundt 100 munker inne i klosteret som er omringet. De har ikke tilgang på vann eller mat. Strømmen er også kuttet.

- Vannet og strømmen har vært kuttet i mange dager, og vi har ingen mulighet til å få levert mat inn til klosteret, sier en munk til APF.

Det er andre gang i år at en munk setter fyr på seg selv i protest mot myndighetenes Tibet-politikk.

Utlendinger nektes innreise i urolig område
Utlendinger blir nå nektet å reise til området Daofu i Sichuanprovinsen hvor klostertet ligger.

De mange etniske tibetanere som bor i sichuanprovinsen føler seg undertrykt av kinesiske myndigheter. Det har vært mye uroligheter i området de siste årene.