Klovn med sag jaget skolegutt

Forsvant på motorsykkel på Høybråten i Oslo. 

FARSOTT FRA USA: Den første norske skremmeklovnen dukket opp i Rønvik i Bodø tirsdag kveld.
Foto: Politiet / NTB Scanpix.
FARSOTT FRA USA: Den første norske skremmeklovnen dukket opp i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. Foto: Politiet / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En klovn med sag jaget en skolegutt på vei hjem fra skolen i Oslo torsdag.

Gutten skal ha møtt klovnen like ved Haugen skole på Høybråten i Oslo.

- Klovnen skal ha hatt en sag og truet gutten før han kjørte fra stedet på motorsykkel, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

Gutten skal ha blitt skremt og løpt hjemover. Under flukten har gutten falt flere ganger og slått seg. Det var guttens far som meldte fra til politiet klokka 15.45.

Ved 16.30-tiden var politiet hjemme hos gutten å få klarhet i hvordan disse truslene har vært utført.

Det gutten har fortalt sin far er at sønnen skal ha følt seg truet av personen som skal ha vært delvis kledd som en klovn, sier Pedersen.

Hendelsen på Høybråten føyer seg inn i en etter hvert lang rekke med lite morsomme klovner som skremmer og angriper rundt om i landet.

Etter flere klovneangrep tirsdag gikk politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt ut og advarte mot at «klovnene» kan bli straffeforfulgt.

Skremte barn

Tidligere denne uka slo en klovn med hockeykølle etter en bil på Nes på Romerike. Klovnen viste seg å være en 13 år gammel gutt – venner av gutten filmet det hele. I bilen satt blant annet to skremte barn.

Onsdag fikk politiet i Vestfold melding om personer iført klovnemaske og kniv som løp etter en person ved Bugården i Sandefjord. Også i Fredrikstad, Lillesand, Bodø, Eidsvåg og Tønsberg er det denne uka meldt om skremmende klovner med kniv eller slagvåpen.

Klovnefilm neste år

Skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år og ordensforstyrrelser med bot eller fengsel i seks måneder. En som løper etter noen med balltre – med eller uten klovnemaske – kan bli tiltalt for trusler, mens andre hendelser kan bli ansett som skadeverk.

Trenden «Killer Clowns» har blitt knyttet til figuren Pennywise i boken «It» av Stephen King. En miniserie basert på boken ble laget i 1990, men nå er en kinofilm på trappene neste år.

Venstres Abid Q. Raja sier dette er en av de dårligste trendene vi kunne ha kopiert fra USA. Han oppfordrer alle som tror det er gøy å skremme folk med klovnekostymer til å komme på bedre tanker.

(NTB).