Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil heller kle seg ut som vampyr:

- Klovner har fått så mye negativ medieomtale, at folk vil ikke kle seg ut som det

Kostymeselgere sier at klovnehysteriet ikke har påvirket salget.

PÅVIRKES IKKE: - Klovnehysteriet har ikke påvirket salget av klovnekostymer, snarere tvert i mot, sier kostymeselger Jan Kringell. Foto: NTB-Scanpix.
PÅVIRKES IKKE: - Klovnehysteriet har ikke påvirket salget av klovnekostymer, snarere tvert i mot, sier kostymeselger Jan Kringell. Foto: NTB-Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden slutten av august har ungdommer kledd seg ut som klovner og skremt folk verden rundt. Og i Norge har politiet etterforsket klovneepisoder over hele landet.

Noen klovner har utstyrt seg med våpen som balltre og kniv, og trenden har blitt fulgt nøye av media. Men i en av Norges største kostymebutikker, Festmagasinet Standard, har ikke hysteriet påvirket salget av klovnekostymer.

- Klovn er ikke noe stort kostyme hos oss og vi har ikke hatt noen økning i salget av kostymet, snarere tvert imot, forteller daglig leder Jan Kingell.

Negativ omtale

I Tyskland har klovneepisodene vært så alvorlige at innenriksministeren deres, Thomas de Maizière, har gått ut til media og understreket at de har nulltoleranse for klovnestreker, og vil slå hardt ned på det. Jan Kingell tror at denne typen medieoppmerksomhet påvirker salget av klovnekostymer.

- Folk prater om klovnekostymene, men de har fått så mye negativ medieomtale, så folk vil ikke kle seg ut som det, sier Kringell.

Tendensen er den samme hos kostymebutikken Mye Moro. Butikksjef ved avdelingen på Manglerud, Stian Andersen, mener at trenden bare finnes i media.

- Det er ingen interesse for klovnekostymer i butikken vår, og trenden har over hodet ikke påvirket salget. Det er bare media som gjør det til en stor trend, sier Andersen.

Vampyrer og zombier

Til helgen er det Halloween og mange barn og unge kommer til å kle seg ut, for så å gå dør til dør for å samle godteri. Kringell forteller at vampyr- og zombiekostymer er de mest populære kostymevalgene, men ville nok ikke valgt det samme selv.

- Jeg synes det er morsommere å bruke et enkelt antrekk og litt sminke. Kanskje med noen tatoveringer og falskt blod, det virker mer realistisk, mener Kringell.

Populært med blod

Kringell mener vampyr- og zombiekostymer er så populære fordi det er litt skummelt og en del blod, og sier at begge kjønn ønsker å kle seg ut som det. Men hos jentene er det et helt annet kostyme som slår mest an.

- Det er litt forskjell på hva jenter og gutter vil kle seg ut som. Hos jentene er Harley Quinn-kostymet, altså kjæresten til den kjente Batman-karakteren The Joker, som er mest populær, forteller Kringell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!