Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klovner i kamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al Gore, som fikk fredsprisen i fjor, forteller i sin bok «En ubehagelig sannhet» at et problem i dagens klimadebatt er at media for lengst har satt likhetstegn mellom nyheter og underholdning. Norske forskere har nå oppdaget at dette ikke bare gjelder for amerikanske media, men også for de norske. En av dem er Anton Eliassen, direktør for Meteorologisk institutt. I en artikkel i Dagsavisen skildrer han fronten i klimadebatten akkurat nå, klimatilhengerne på den ene siden, klimaskeptikerne på den andre.

Eliassen liker dårlig at media gjør bruk av eksperter på begge sidene frontene. Blant annet fordi tilhengerne er langt flere enn skeptikerne. Han mener at media må være sitt ansvar bevisst og konsentrere seg om de virkelige ekspertene. Underholdningen må bort. Den virkelige kunnskapen må inn, mener Eliassen. Han synes å mene at den med mest vitenskapelig kompetanse også er best til å formidle kunnskap. Vi vet at det ikke er sant. Eksperter som selv vil velge ut hvem som skal på tv, deltar bare i den underholdningen de selv vil til livs.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media