Halloween:

Klovner med paintballgevær og balltre. Politiet melder om skremte barn

Halloween i klovneåret er i gang.

KLOVNER: Flere klovner har vært på ferde rundt omkring i landet i kveld. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KLOVNER: Flere klovner har vært på ferde rundt omkring i landet i kveld. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Halloween-kvelden går ikke upåaktet hen for politiet rundt omkring i landet.

Buskerud

Politiet i Buskerud ble selv offer for stein- og eggkasting mandag kveld.

- Vi fikk først melding om at noen hadde kastet fyrverkeri mot en kiosk på Fjell. Da vi kom til stedet løp det ungdommer i alle retninger. Noen kastet stein og egg mot politiet, sier operasjonsleder Marianne Mørch.

- Dette ser vi veldig alvorlig på, ettersom kasting av stein og egg regnes som vold mot politiet og straffene for det er strenge, opplyser hun.

Politiet har fått tak i et par ungdommer, og foreldrene deres er varslet om hendelsen. Disse er ikke anmeldt, ettersom politiet ikke vet sikkert hvem som kastet.

- Men vi fikk ikke tak i ham som var verst. Han hadde finlandshette på seg, sier Mørch, som forteller at politiet ellers har fått meldinger om sine huseiere som ikke ønsker besøk.

Sør-Trøndelag

Ifølge politiet i Sør-Trøndelag ble en gruppe på 6-7 12-åringer skremt av en klovn som hadde stilt seg opp utenfor boligen de befant seg i.

- Det sto en klovn med balltre på utsida, sier operasjonsleder Bjørn Handegard, som sier at de sendte en patrulje for å snakke med barna.

- De var litt småskremt, sier Handegard, som anmodet barna om å kontakte foreldrene sine.

- Men foreldrene var på Halloween-fest, sier Handegard.

Operasjonslederen sier til NRK at det ringer folk fra hele distriktet i kveld fordi de har blitt skremt. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut hver gang noen ringer.

- Folk ønsker at vi skal rykke ut, men vi kan ikke komme overalt, sier han.

Klokka 20.30 melder Trøndelags-politiet at det er blitt kastet egg på et hus i Uglavegen.

Agder

Agder-politiet har også fått inn meldinger fra skremte barn. Blant annet fra noen jenter i Lyngdal.

SKUMLE KLOVNER: Shareda Maston ble vettskremt da en klovn sto utenfor vinduet hennes og viftet med en kniv i Georgia, USA. Hun klarte å filme klovnen før den forsvant. Nå advarer moren. Video: CNN Vis mer

- Det ringte inn noen fortvilte jenter om at det gikk noen utkledd som klovner og at de hadde paintballgevær, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane.

Kleivane opplyser at politiet ikke har tilgjengelige ressurser i Lyngdal, men at politiet et annet sted i regionen har tatt hånd om en gruppe personer.

- Vi fikk først meldinger om at det var observert noen personer og noe smelling, og da politiet kom til stedet, så vi at personene hadde softgun. Det ble også siktet mot politiet med softgun. Det er for å si det forsiktig ikke bra, sier Kleivane, som oppfordrer folk til å feire Halloween på en ordentlig måte.

Telemark

Politiet Telemark rykket i kveld ut til et nabolag hvor en gjeng som gikk langs veien i Halloween-kostymer var blitt påkjørt. En gutt skal ha blitt truffet i beinet og fått en liten skade.

- Sjåføren hadde kjørt veldig forsiktig, men guttene hadde kommet brått ut i veien. Politiet oppfordrer de som er ute går Halloween om å være forsiktige i mørket, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen.

Trist for to smågutter

I rekken av uheldige hendelser, kan det også nevnes at i Hokksund ble det kastet en røykbombe ved ungdomsskolen.

Og på Sortland var det en trist halloween for to ni år gamle gutter som gikk «knask eller knep», skriver NTB.

- To eldre gutter møtte dem ved Lamarka skole, dyttet til dem og stjal godteriet deres. Den ene gutten ble dyttet og falt i en grøft, med det resultat at han fikk vondt i et kne og håndledd. Vi er ikke imponert over de eldre guttenes oppførsel. De burde skamme seg, melder politiet i Midtre Hålogaland på Twitter.

- Ikke pågrip klovner!

I Varden har politiet advart mot at det ikke er lov for privatpersoner å pågripe skumle klovner selv.

- Det er politiets jobb. Det er ikke lov for andre å bruke tvang for å pågripe eller anholde noen, sier jourhavende jurist på Grenland politistasjon, Tine Henriksen.

SIKTET FOR OMSORGSSVIKT: En mann og en kvinne er siktet for omsorgssvikt eter at de kledde seg ut som klovner og gikk ut sent på natten for å skremme billister i Wisconsin. Hjemme alene var deres fire år gamle datter. Video: Menasha Police Department via Storyful Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer