Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KLP trekker seg ut av kull, satser på fornybar energi

Men selger ikke olje og gass-aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pensjonsfondet KLP trekker seg ut av kullselskaper og øker i stedet investeringene i fornybar energi.

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) trekker seg ut av alle selskaper som har mer enn 50 prosent av inntekten fra kull. Det anslås at dette vil medføre salg i aksjer og obligasjoner på i underkant av 500 millioner kroner.

Like mye skal samtidig investeres i fornybar energi, varsler pensjonsfondet. Disse investeringene skal skje i framvoksende økonomier.

Beslutningen er et bidrag til «et helt nødvendig skifte» fra fossilt brensel til fornybar energi, mener KLP.

- Vi har lenge vært en viktig finansieringskilde for norsk vannkraft og har vesentlig større investeringer i fornybar energi enn i olje-, gass- og kullselskaper samlet, sier KLPs konsernsjef Sverre Thornes i en pressemelding.

- Samtidig selger vi oss ut av kullselskaper for å gi et signal om at det er nødvendig å foreta et skifte fra fossilt brensel til fornybar energi, sier han.

Det var Eid kommune som først tok initiativ til å få KLP ut av kull. KLP leverer pensjons-, finans- og forsikringstjenester til kommuner og fylkeskommuner.

Det er ikke ventet at det vil svekke avkastningen vesentlig å trekke seg ut av kullselskaper. Det er foreløpig ikke aktuelt å trekke seg ut av olje og gass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling