Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klunglands enke tilgir Schumann

- Dette er utrolig raust, sier Schumann-forsvarer Morten Furuholmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Schumanns advokat, Morten Furuholmen, forteller at møtet mellom Aslaug Klungland og hans klient, Kjell Alrich Schumann, fant sted under ankeforhandlingen til Nokas-saken i Gulating lagmannsrett høsten 2006.

I går fortalte Klungland en fullsatt Gand kirke om sitt møte med Schumann i fengselet:

- Sammen med politipresten møtte jeg Schumann i cella. Jeg var spent før møtet. Hva som skjedde vil jeg ikke si noe nærmere om. Men da jeg kom ut igjen vendte jeg ansiktet mot himmelen og tenkte: Jeg ønsker ikke hevn. Jeg kjenner ingen bitterhet. Jeg tilgir, sa Klungland ifølge Stavanger Aftenblad i dag.

Familien trengte å tilgi

Hun forteller at hun selv opplevde å bli tilgitt av søsteren sin etter å ha stjålet fra butikken hennes som ung. Det gjør at hun nå klarer å tilgi ranerne for drapet på sin ektemann Arne Sigve Klungland.

- Jeg kan ikke unnskylde ranerne. Det som er galt, er galt. Men jeg kan tilgi, slik jeg selv er blitt tilgitt. Vi er alle skyldige og trenger Guds tilgivelse. Jeg kjenner ingen bitterhet, og i dette ligger det kanskje litt egoisme. Bitterhet ville ha ødelagt for vår familie, kanskje i generasjoner framover, sier Klungland.

Viktig for Schumanns utvikling

- For meg virker Klungland som en fantastisk familie som jeg har den dypeste respekt for. Måten de håndterer denne tragiske saken viser hvor flotte mennesker de er, sier Schumanns advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.no.

BEFARING: Kjell Alrich Schumann og forsvareren Morten Furuholmen på åstedsbefaring på Domkirkeplassen i Stavanger under ankesaken i Gulating lagmannsrett høsten 2006. FOTO: Alf Ove Hansen/SCANPIX
BEFARING: Kjell Alrich Schumann og forsvareren Morten Furuholmen på åstedsbefaring på Domkirkeplassen i Stavanger under ankesaken i Gulating lagmannsrett høsten 2006. FOTO: Alf Ove Hansen/SCANPIX Vis mer

Han tror det er veldig positivt for Schumann å få beskjeden om at enken tilgir ham for skuddene som drepte hennes mann.

- Jeg tror dette er veldig viktig for hans videre utvikling. Det er viktig i forhold til hans forsoning å føle at hun er er åpen for tilgivelse, sier advokaten.

Møtet mellom de to var aldri noe tema under ankeforhandlingen.

- Dette var hennes ønske og noe jeg ikke la meg borti, men jeg må si at dette er en veldig raus og fantastisk holdning fra hennes side, sier Furuholmen til Dagbladet.no.

image: Klunglands enke tilgir Schumann
DREPT: Arne Sigve Klungland ble drept under Nokas-ranet i Stavanger i april 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media