Knallår for Gjelsten

Har sikret pengemaskin for de neste 40-50 årene.

SMØRBLID: Bjørn Rune Gjelsten vil ikke bli arrestert på hvor stor verdiskapningen var i fjor. FOTO: Erik Hattrem /Dagbladet
SMØRBLID: Bjørn Rune Gjelsten vil ikke bli arrestert på hvor stor verdiskapningen var i fjor. FOTO: Erik Hattrem /DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bygging av boliger og handelseiendommer var den reneste gullgruven for Bjørn Rune Gjelsten i fjor, skriver Finanavisen i dag.

Etter å ha bestemt seg for å ta større eiendeler i færre prosjekter, eksploderte lønnsomheten i Profier. Det bidro sterkt til at Gjelsten Holding oppnådde et resultat etter skatt på 222 millioner kroner.

Men en av investeringene kan det bli vanskelig tjene penger på.

Regnskapet for Gjelsten Holding viser 2,1 milliarder kroner i omsetning, opp fra 1,7 milliarder året før. Kontantstrømmen steg fra 327 til 387 millioner, mens driftsresultatet økte fra 261 til 322 millioner.

- Verdiskapningen i fjor var formidabel. Det var det største løftet jeg har gjort. Det er skapt milliardbeløp. Om det er 1 eller 2 milliarder vil jeg ikke bli arrestert på, sier Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.

Som de største verdiskaperne gjennom 2012 fremhever han strategiendringen i Profier, tomtebanken i Fabritius og arbeidet mot et nytt miljødeponi som vil sikre pengemaskinen Noah, med et resultat på 103 millioner kroner i fjor, i nye 40-50 år.

- Jeg er veldig godt fornøyd med 2012, som var et nytt tilnærmet rekordår. Vi hadde en kontantstrøm på nesten 400 millioner kroner. Én million kroner om dagen er ikke å forakte. Det er kjempebra, sier Gjelsten til avisen.

• Les også: Røkke og Gjelsten er partnere igjen