Knallhard fylkeskonkurranse

25.000 nordmenn kan ikke ta feil. Fylkeskonkurransen er knivskarp og jevn. Stem på ditt favorittfylke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stem på ditt favorittfylke

Responsen på Dagbladet.nos uhøytidelige fylkeskonkurranse «Best å bo» har vært enorm. I løpet av de tre ukene den har pågått har over 25.000 stemmer kommet inn. Så langt har fylkene på Østlandet, Nord-Norge og Vestlandet blitt hjertevarmt skildret av Dagbladets journalister. Hensikten er å kåre landets beste fylke å bo i, og konkurransen er langt fra ferdig ennå.

Det gjenstår ennå en pulje før konkurransen går over til semifinalene. I enkelte av puljene er konkurransen knallhard. Dette er den høyst foreløpige stillingen:

I pulje 1 leder Oslo klart med 2331 stemmer (37,5%). Du tror kanskje at fylket får så mange stemmer fordi det er det mest folkerike fylket. Teorien detroniseres av at Nordland fylke leder pulje 2 med 2394 stemmer (38%), altså 63 stemmer fler enn Oslo. Møre og Romsdal leder forholdsvis klart i pulje 3 med 1984 stemmer (24,9%). Det er i den siste pulja at det er jevnest. Her kjemper Vestfold og Telemark om ledelsen, foreløpig leder Vestfold med 1291 mot 1256 stemmer.

Konkurransen er ikke over ennå. Det er ennå en uke igjen med fylkespresentasjoner, hvor du kan gi stemmer på ditt favorittfylke. Men 4. november går puljevinnerne videre til semifinale, så hvis du vil se ditt fylke videre bør du begynne å mobilisere venner og kjente nå!