Knallhard høst venter

Et knallhardt politisk kjør om statsbudsjettet, Nordisk Råd i Oslo og en omfattende reise til Sør-Amerika er blant de store oppgavene som venter Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men aller først kommer den store testen: pressekonferanse i morgen ettermiddag.

Det er allerede klart at Bondeviks arbeidsprogram vil bli gjenstand for en strengere prioritering enn tilfellet var i vinter og vår.

Av større planer har det siden i fjor høst vært arbeidet med et omfattende besøk i Argentina, Brasil og Chile i begynnelsen av desember. Noe av det første Bondevik må ta stilling til, er om det besøket skal gjennomføres etter planen.
I begynnelsen av november holdes Nordisk Råds sesjon i Oslo. I det inngår møte mellom de nordiske statsministrene. Fredag 2. oktober åpner kongen Stortinget. Bondeviks oppgave begrenser seg da til å overrekke kongen trontalen. Mandag 5. oktober legger regjeringen fram statsbudsjettet. 19. november skal tautrekkingen om budsjettet være avklart. Hvis ikke lukter det regjeringskrise.

Midt i det hele kommer nok Bondevik til å gå på cupfinalen 1. november. Selv om Molde er utslått, akter han nok å vise at han ikke er det.