Cecilie Løkken: Tar opp fag for å komme inn på studiet med landets tøffeste opptakskrav. Foto: Privat.
Cecilie Løkken: Tar opp fag for å komme inn på studiet med landets tøffeste opptakskrav. Foto: Privat.Vis mer

Knallhard kamp om studieplassene

Hva gjør du når karakteren 5 ikke holder? Stadig flere kvalifiserte søkere står uten studieplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 17 196 kvalifiserte søkere står i år uten studieplass, en økning på 22 prosent fra i fjor, viser nye tall fra Samordna Opptak.

Finansavisen forteller i dag historien om Cecilie Løkken (21) som drømmer om å bli lege. De siste årene har hun jobbet hardt for å komme inn på medisinstudiet.

Karakteren 5 - Jeg var fornøyd med karaktersnittet mitt, men likevel var det langt ifra høyt nok til å komme inn. Jeg har tatt opp fag jeg allerede hadde karakteren 5 i fra videregående, sier Løkken til Finansavisen.

Hun har tatt andre studier for å øke poengsummen, blant annet forbedret karakterene ved Bjørknes privatskole. Løkken står ikke uten studie-tilbud, men nekter å gi opp drømmestudiet.

Høye krav - Til høsten skal jeg studere klinisk ernæring, og ønsker å gi det en sjanse. Men jeg kommer nok til å søke på medisin til neste år, sier Løkken.

Medisinstudiene har i år nok en gang de høyeste opptakskravene. Det kreves totalt 68,1 poeng i ordinær kvote for å studere medisin ved Universitetet i Oslo denne høsten.

Tre typer studenter Sveinung Lunde, adm. direktør hos Bjørknes Privatskole, sier til Finansavisen at studentene kan deles inn i tre grupper.

- Den første gruppen er de som kommer til oss fordi de mangler generell studiekompetanse. Den andre gruppen er de som skal studere for eksempel til lege eller veterinær, men som mangler realfag. Den tredje gruppen er de som kommer til oss etter at de ikke har kommet inn på studiet de ønsket, og som derfor vil forbedre karaktersnittet sitt, forklarer Lunde.

Flere nyheter - Selvfølgelig stiger boligprisene
Knallhard kamp om rekkehus
- Trykket er helt vanvittig