Flytoget: Konkurransen om de reisende blir stadig hardere. Foto: Roland Berg Lie, Finansavisen.
Flytoget: Konkurransen om de reisende blir stadig hardere. Foto: Roland Berg Lie, Finansavisen.Vis mer

Knallhard konkurranse om flypassasjerene

Både flybussene og Flytoget mener NSB stjeler flypassasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi har ikke sjans til å konkurrere med NSB. Vi merker at konkurransen hardner til mellom Oslo og Oslo Lufthavn etter at vi har fått økt konkurranse fra NSB, sier adm. direktør i Flybussekspressen, Bjørn R. Østbye, til Finansavisen.

Tøffe tider Selskapets regnskapstall for 2014 viser at inntektene økte med rundt tre millioner etter at Flybussekspressen justerte opp prisene mot slutten av året i fjor. Ifølge Finansavisen er resultatet rundt en million svakere enn tidligere.

Trapper opp kampen NSB trappet i 2014 opp avgangene til Oslo Lufthavn. Fra desember 2014 har det statseide selskapet hatt tre avganger i timen fra Oslo til Oslo Lufthavn. Dette er én avgang i timen mer enn tidligere. I tillegg har NSB økt markedsføringen og i større grad synliggjort tilbudet, ifølge Østbye.

Økt konkurranse - Vi vokser på Helsfyr og Trosterud, men merker konkurransen fra Oslo S. Men det er vel så tøff konkurranse fra bilen, som fra NSB, sier adm. direktør Atle Rønning i Norgesbuss, som eier Flybussen.no, til Finansavisen. Norgesbuss er i tillegg operatør og medeier i Flybussekspressen.

Flere alternativer Også Flytoget merker den økte konkurransen fra NSB strekningen mellom Oslo og Gardermoen.

- Vi har merket den siste rute-endringen fra desember 2014, da NSB satte inn et tredje tog i timen. De tar andeler, og folk ser at det finnes flere alternativer, sier markedssjef i Flytoget, Lena Angela Nesteby, til Finansavisen.

Flere økonominyheter Krakk og resultatvarsel på Oslo Børs
Byr 1,6 mrd kroner for norsk «minibank»
Hissigere på boliglån - men nå strammer bankene inn