Rødgrønne sonderinger

«Knallharde» klimakrav

Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møter svært offensive krav på oljepolitikken fra SV, ifølge Dagbladets opplysninger. Nå tar partiene pause over helgen før sonderingene fortsetter.

«REELLE OG KREVENDE»: Dagbladet får beskrevet sonderingene som «reelle og krevende». Her spiser Audun Lysbakken (SV), Jonas Gahr Støre (Ap), Marit Arnstad (Sp) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) (delvis skjult) middag på Hurdalsjøen Hotell. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
«REELLE OG KREVENDE»: Dagbladet får beskrevet sonderingene som «reelle og krevende». Her spiser Audun Lysbakken (SV), Jonas Gahr Støre (Ap), Marit Arnstad (Sp) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) (delvis skjult) middag på Hurdalsjøen Hotell. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HURDALSJØEN HOTELL (Dagbladet): - Nå er det helg, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fredag ettermiddag - langt mer mutt enn han var da han strålte og lo torsdag morgen.

De rødgrønne partitoppene er ikke i mål på Hurdalsjøen etter to dager med sonderinger, og det var en ordknapp makttrio som tar helgen fri til konfirmasjon og stortingsavslutninger.

- Vi begynte sonderinger i går, og det har vi hatt glede av. Gode samtaler. Og vi kommer til å fortsette de samtalene på mandag. Det er i grunnen budskapet, sa Støre da partilederne møtte pressen klokka 15 fredag.

Dagbladet er kjent med at Støres opprinnelige plan var at sonderingene skulle være ferdig i dag, og at de reelle forhandlingene skulle begynne mandag.

Slik gikk det imidlertid ikke.

- Det har vært bra stemning. Vi er oppstemt over det valgresultatet som var, og som gir oss en mulighet og et mandat. Og med det grunnlaget har vi gått gjennom viktige saker og vil fortsette med det på mandag, fortsatte Støre.

Betent om klima

Dagbladet avslørte allerede i vår hva Arbeiderpartiet så for seg kunne være en klimaseier for SV i eventuelle regjeringsforhandlinger. Det var at «nesten ingen» nye oljefelt ville bli åpnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer