Knallmåling for Frp

Og de er hjemmesitternes førstevalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siv Jensens parti er den store vinneren av VGs ferske meningsmåling. Partiet går fram 1,9 prosentpoeng på målingen i dag.

Frp er dermed størst med 29,7 prosent og ville fått 51 mandater på Stortinget dersom målingen var resultatet ved et stortingsvalg. Arbeiderpartiet går tilbake 1 prosentpoeng til 25,7 prosent, mens Høyre stiger 1,5 prosentpoeng og får støtte fra 20,7 prosent av de spurte.

Høyre og Frp ville dermed hatt flertall sammen på Stortinget med totalt 87 mandater.

- Det viser den trenden vi har sett på mange målinger: At det er fullt mulig for Høyre og Frp å få flertall sammen, og jeg håper vi klarer å omsette det på en fornuftig måte slik at vi kan få til et skifte. Men det er lenge til valget og målingene kommer til å gå opp og ned, minner Frp-formann Siv Jensen om.

Rødgrønne problemer

Både KrF (-0,5 til 6,5), Venstre (-0,9 til 5,5), Senterpartiet (-0,5 til 4,5) og Rødt (-0,3 til 1,8) går tilbake på målingen, mens SV endelig går noe fram, men ikke mer enn 0,5 prosentpoeng til beskjedne 5,5 prosent.

En annen sammenstilling av målinger gjort for Dagens Næringsliv viser først og fremst trøbbel for den rødgrønne regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer