KNALLPINSE: Folk hygger seg i Tøyenparken i finværet onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KNALLPINSE: Folk hygger seg i Tøyenparken i finværet onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Været:

Knallpinse over hele landet

I tida framover blir det noe så sjeldent som fint vær over hele landet.

Publisert

Et høytrykk kommer sørfra og dytter nedbøren vekk over hele landet. Temperaturen øker også gradvis, og fra sør til nord vil de aller fleste kunne nyte en varm og god pinse.

- Det er sjeldent at det er så fint vær over hele landet. Vanligvis er det delt mellom nord og sør, men dette høytrykket bygger seg opp over hele landet, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet.

Hun sier at det i løpet av dagen i dag blir lettere vær på vestlandet og i Trøndelag. I nord er det fortsatt nedbør, og det er spesielt vått i Nordland. Men i løpet av lørdag vil høytrykket dekke store deler av landet.

Det betyr fint vær resten av pinsen for de fleste av oss.

VARME: Det ser ut til at de aller fleste nordmenn vil kunne oppleve over 20 grader i pinsehelga. Her fra Sørenga i Oslo sommeren 2018. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Video: Twitter / Meteorologene. Vis mer

Høye temperaturer

Andre pinsedag blir en varm dag i Sør-Norge, skriver meteorologene på Twitter.

- Vi forventer temperaturer over 25 grader flere steder.

Eldbjørg Moxnes sier at sola også glimter til.

- Det er variert skydekke, så det varierer litt fra dag til dag, men de aller fleste får det fint.

Moxnes sier at temperaturene også vil nå flere høye punkt.

- Det kan bli opp mot ti til tolv grader i 1000 meters høyde. Det vil føre til økt vannføring, og det kommer til å smelte mye snø i helga. På et tidspunkt blir man kvitt snøen i fjellet.

Avblåser flomfare

For ei uke siden mente NVE det var 95 prosent sjanse for stor vårflom i Nord-Norge. Sannsynligheten for en slik flom i Øst-Norge ble estimert til 75 prosent. Nå avblåser de faren, men sier at sannsynligheten for flom fortsatt er stor.

- Det er fortsatt stor sannsynlighet for stor vårflom i Nord-Norge de kommende ukene. Også i Sør-Norge er sannsynligheten fortsatt stor i elver som har en vesentlig andel av dreneringsområdet dekket med snø, skriver NVE på sine nettsider.

At det er meldt sommertemperaturer flere steder vil øke smeltingen, men med forholdsvis kalde netter i fjellet og uten regn avtar flomfaren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer