Populært:  Segway er fortsatt ikke lovlig i Norge, men selger likevel godt. (AP Photo/Arturo Rodriguez)
Populært: Segway er fortsatt ikke lovlig i Norge, men selger likevel godt. (AP Photo/Arturo Rodriguez)Vis mer

Knallsalg av Segway i Norge

Da statsminister Erna Solberg lovet å legalisere Segway på Senkveld på TV 2, kastet Aage Johan Bjørge seg på telefonen og sikret seg agenturet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sammen med finansminister Siv Jensen satt landets nye regjeringssjef og skrøt til programlederne Thomas og Harald av sine nye folkelige grep i politikken.

- Uken etter satt jeg i møte med vice president i selskapet i London. Vi fant tonen, og jeg fikk rettighetene, forteller Aage Johan Bjørge til Finansavisen.

Fredagen i oktober i fjor endret yrkeslivet for østfoldingen over natten. Etter mange år med import av snøfresere og gressklippere, selger han nå et fremkomstmiddel som virkelig er ettertraktet.

- Vi startet salget med fullt trykk 1. februar, og så langt har vi solgt rundt 250 Segwayer. Salget og interessen har overrasket meg veldig, medgir Bjørge overfor avisen.

Legalisering av Segway var noe av det første den blå-blå regjeringen signaliserte at de ville gjøre raskt, og det samme gjaldt frislippet av snøscooterkjøring. Så langt har kjøperne av Segway kjøpt en maskin de ikke har lov til å bruke i Norge, men Bjørge sitter på et brev fra Samferdselsdepartementet hvor det sies at dette skal komme i orden i løpet av første halvår 2014.

- Nå stoler vi på den nye regjeringen, sier Bjørge til Finansavisen.

Flere nyheter Segway-åpning til våren
Dette er den politiske plattformen
Erna åpner for Segway i Norge