12 AV 15 SOLGT TVERT: Etterspørselen etter leiligheter i Villa Ask på Skøyen i Oslo trosser et ellers tregt marked. Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter.
12 AV 15 SOLGT TVERT: Etterspørselen etter leiligheter i Villa Ask på Skøyen i Oslo trosser et ellers tregt marked. Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter.Vis mer

Boligsalg

Knallsalg for luksusboliger

Trosser nervøse boligkjøpere og labert marked.

(Finansavisen): Eiendomsutvikleren Solon Eiendom la i månedsskiftet august/september ut boligprosjektet Villa Ask på Skøyen for salg. 12 av 15 leiligheter ble revet bort på kort tid, skriver Finansavisen.

Selskapet har dermed solgt for 88,4 millioner av prosjektets totalverdi på 120 millioner kroner.

Standarden er høy

- Dette gikk over all forventning. Salget bekrefter inntrykket vi har av at det fremdeles er mulig å selge riktig produkt med riktig beliggenhet, sier Solon-sjef Andreas Martinussen til avisen.

De 15 leilighetene i Askeveien er 39-112 kvadratmeter store.

Alle leilighetene følger med vannbåren gulvvarme i alle rom, enstavs eikeparkett, store vinduer, private balkonger/uteplasser og kjøkken- og baderomsinnredning fra Kvänum.

Prosjektet er for øvrig tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter.

En ny vri på toppen

Finansavisen skriver at toppetasjen nylig ble lagt ut på Finn.no med ny vri.

Det som i utgangspunktet var to leiligheter til 13,5 og 15 millioner kroner markedsføres nå som én toppleilighet med bruksareal 219 kvadratmeter og prislapp 28,5 millioner kroner.

I tillegg til opptil 4,30 meter takhøyde meter følger to takterrasser og to parkeringsplasser.

- Når prisen er opp mot 30 millioner kroner, tar det gjerne litt lengre tid før kjøperne bestemmer seg. Vi regner med at den blir solgt etter jul eller frem mot våren, sier Martinussen til avisen.

Kjøpere i flere aldre

Den eneste øvrige usolgte leiligheten er på 39 kvadratmeter i 2. etasje, priset til 4,3 millioner kroner.

Byggestart for prosjektet er ifølge Finansavisen satt til tidlig neste år, med planlagt ferdigstillelse i 2. kvartal 2019.

Solon-sjefen forteller om alt fra unge voksne til 55-åringer og eldre blant kjøperne.

- Utenom det vanlige

Nyboligsalget i Oslo nærmest halverte seg i august/september, sammenlignet med samme periode i fjor. Villa Ask skiller seg dermed ut.

- Prosjektet er utenom det vanlige. (...) Det er blitt et spesielt bygg, noe som nok har gjort det lettere å selge, sier Martinussen.

Prosjektet har ifølge avisen en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 102.000 kroner, som er noe over snittprisen for nybygg på Oslo vest.

Denne var i oktober 92.000 kroner.

Andre økonominyheter:
Boligprisene fikk seg en ny knekk
- Norwegian-aksjen kan eksplodere, eller gå i null