Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sommerværet

Knallsommer på vei: - Kan bli over 25 grader

Et lavtrykk vest for Irland og et høytrykk sør i Nordsjøen bidrar til deilige sommertemperaturer i Sør- og Øst-Norge, sier Meteorologisk institutt.

VARMT: Sør- og Øst-Norge kommer til å nyte over 20 grader til uka, men nordlendingene må fortsatt vente på de gode temperaturene. Foto: Dagbladet
VARMT: Sør- og Øst-Norge kommer til å nyte over 20 grader til uka, men nordlendingene må fortsatt vente på de gode temperaturene. Foto: Dagbladet Vis mer

Hvis du har sett seg lei på grått vær og kjølige temperaturer de siste ukene, har statsmeteorologene en gladmelding. Nå trekkes det nemlig varm luft nordover som varmer opp deler av landet vårt.

Sommervær i øst og sør

- I Sør-Norge sør for Stadt og Dovre vil det bli høyere temperaturer fra og med neste uke, slår Kristin Seter, statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt fast overfor Dagbladet.

Hun understreker at det er Sør- og Øst-Norge som får det aller beste været med over 20 grader mange plasser og opptil 25 grader på Østlandet.

BADESESONG?: Dagbladet TV tester temperaturen i sjøen. Vis mer

Dette finværet kan også komme til å holde seg ut uka der det gjelder, ifølge Seter.

I Nord-Norge kommer det derimot til å være ganske mye kjøligere med en del regnbyger og vind fra vestlig kant.

- Temperaturen kommer nok til å holde seg på mellom 10 og 12 grader, opplyser statsmeteorolog Trond Lien, og legger til at sørøstlige strøk av Finnmark kan komme til å få det beste været i nord.

- Mellom regnbygene er det likevel sjanse for litt sol selv om det er snakk om en forholdsvis kjølig værtype, understreker han.

Varm luft fra Afrika

Deler av Europa forbereder seg for øyeblikket på å bli truffet av en rekordvarm hetebølge til uka med temperaturer på opptil 40 varmegrader.

Lavtrykket som ligger vest for Irland og høytrykket som ligger sør i Nordsjøen er i ferd med å jobbe for å trekke lufta nordover fra Afrika.

Høytrykket og lavtrykket kommer til å bevege seg nordover gjennom helga og utover neste uke, ifølge Meteorologisk institutt.

- Denne varme lufta som trekkes nordover fra Afrika kommer til å varme opp deler av Europa, og vi blir også berørt av dette til en viss grad, sier hun.

Ingen hetebølge i Norge

Seter understreker likevel at det ikke er snakk om noen voldsomme temperaturer eller en hetebølge her til lands:

- Det blir en god og varm sommer med deilige temperaturer. Det er ikke forbundet med noen helsefarer, sier statsmeteorologen og legger til at slike temperaturer heller ikke er så uvanlig i Norge på sommeren.

De som synes at fjorårets sommer ble litt for varm, kan altså se fram til behagelige sommertemperaturer uten den voldsomme heten.

Allerede på lørdag var soltørste nordmenn i stand til å oppleve litt av sommervarmen:

- Lørdag blir solfylt, spesielt i Nord-Norge, Midt-Norge og den nordlige delen av Østlandet. Kom deg ut og nyt dagen mens du kan, uttalte meteorolog Camilla Albertsen ved StormGeo overfor Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling