Statsministermåling

Knalltall for Erna: Nesten tre ganger så populær som Jonas

- Det er hyggelige tall, sier Solberg.

KNUSER JONAS: Erna tar innersvingen - med påfølgende knockout - på Jonas Gahr Støre i Dagbladets ferske statsministermåling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KNUSER JONAS: Erna tar innersvingen - med påfølgende knockout - på Jonas Gahr Støre i Dagbladets ferske statsministermåling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det viser en måling Ipsos har utført for Dagbladet.

40 prosent mener nå at Solberg egner seg best som statsminister, mens bare 14 prosent mener Ap-leder Jonas Gahr Støre er best skikket.

Støres oppslutning som statsminister er dermed nesten halvert fra 26 prosent i september i fjor, mens Solberg har økt sin oppslutning.

- Hyggelige tall

Dette viser målingen

  • Spørsmålet folk er stilt er: Uavhengig av ditt partivalg, hvilken politiker tror du ville egnet seg best i jobben som statsminister?
  • Der svarer 14 prosent Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet, mens 40 prosent peker på den nåværende statsministeren, Høyres Erna Solberg. Trenden er at Solberg har økt sin oppslutning siden november, mens Støre har dalt jevnt siden september i fjor.
  • Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos på oppdrag fra Dagbladet forrige uke, blant 950 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.
  • Kilde: Ipsos / Dagbladet

Nå mener bare 41 prosent av Aps egne velgere at han er den beste statsministerkandidaten, mot 48 prosent i november i fjor og 68 prosent i september.

Bakgrunnstallene i målingen viser at 20 prosent av Aps egne velgere nå heller peker på Erna Solberg som statsminister enn Jonas Gahr Støre.

Erna Solberg kunne avslutte forrige uke med den beste Høyre-målingen på tre og et halvt år: Partiet fikk en oppslutning på 27,3 prosent på Ipsos sin februarmåling for Dagbladet.

- Det er hyggelige tall! Det kan jeg bare være glad for. De gode tallene for både Høyre og meg skyldes nok at den blågrønne regjeringen har levert på de store sakene, sier statsministeren i en kommentar via sin statssekretær Rune Alstadsæther.

- Jeg skal gjøre mitt beste hver dag for å gjennomføre politikken i Jeløya-erklæringen, og håper folk vil fortsette å synes at det er bra at jeg er statsminister, fortsetter hun.

Dårlig troverdighet

Statsministermålingen fra Ipsos tyder på at hans troverdighet som statsministerkandidat er svekket, mener valgforsker Johannes Bergh.

- Mange har gitt ros til Støre for måten han har håndtert Giske-saken på, og at det har vært en balansert og god håndtering, men det ser man i alle fall ikke noe tegn til her. Foreløpig er velgernes dom negativ, selv om kommentatorene kanskje synes han har gjort en god jobb, sier Bergh til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer