Knallvær fra onsdag

Snøværet på Østlandet fortsetter i morgen også. Men fra onsdag blir det knallvær i hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardermoen: Store forsinkeler i flytrafikken

Kaos i Danmark også:Tre døde på glatt føre

Kollektivt kaos på Østlandet i dag

Helgen har vært snørik for alle på Østlandet, og både bil, buss og fly har måttet tåle store forsinkelser i dag. Trodde du vinteren slapp taket med mildværet de siste ukene må du tro om igjen.

- Det kommer til å fortsette å snø i dag og i morgen på Østlandet, men det verste snøværet kommer nok i løpet av dagen i dag, sier vakthavende meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center til Dagbladet.no.

På grunn av den østlige vinden er den østlige landsdelen veldig utsatt for nedbør. Men fra onsdag blir det knallvær og nydelig skiføre. Krogsæter kan fortelle om blå himmel, og mellom 6 og 8 minusgrader på Østlandet.

- Men det kan hende at det bare er ukedagene som blir fine. Det er nemlig et nytt lavtrykk på vei fram mot helgen, sier han.

Fra onsdag lover Krogsæter knallvær i hele landet. Det kan bli enkelte spredte byger på Vestlandet, og vekslende vær med solgløtt på sørlandet. Nord-Norge får kald vinter fra onsdag.

- De ytre strøkene i Nord-Norge får mellom 8 og 10 minusgrader og stabilt pent vær, mens det i indre strøk blir rundt 20 minusgrader.

Uværet som har herjet de nordligste delene av Finnmark avtar fram til onsdag. Det blåser fortsatt friskt, opptil stiv kuling enkelte steder, men vinden avtar i løpet av onsdagen.

- Det blir faktisk fint vær over hele landet, sier Krogsæter.

<B>KNALLVÆR: Fra onsdag blir det blå himmel og kaldt.
SNØKAOS: Det kraftige snæværet skapte trøbbel for veier, busser og t-banen i Oslo.