Knallvær i sør - kuling og plaskregn i nord

Slik blir været de nærmeste dagene.

SOMMERTEMPERATURER:  Torsdag vil bli like varm som den varmeste dagen i april, da dette bildet ble tatt. Her er Lars Tynes på vei opp av sjøen ved Huk sammen med kameraten  Eivind Kumle Berg  ( t.v.). Badetemperaturene er kanskje ikke for alle. For øyeblikket ligger de på mellom 10 og 12 grader i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SOMMERTEMPERATURER: Torsdag vil bli like varm som den varmeste dagen i april, da dette bildet ble tatt. Her er Lars Tynes på vei opp av sjøen ved Huk sammen med kameraten Eivind Kumle Berg ( t.v.). Badetemperaturene er kanskje ikke for alle. For øyeblikket ligger de på mellom 10 og 12 grader i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter den kaldeste maimåneden på ti år, kan sør- og østlendinger glede seg over sommertemperaturer.

- På det sørlige Østlandet og i deler av Telemark og Aust-Agder kan temperaturen komme opp mot 20 grader i dag, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Wallø til Dagbladet.

Det fine været holder seg inn mot helga.  

- Været i morgen vil likne mye på været i dag. Torsdag ser ut til å bli en varmeste dagen for Østlandet og Sørlandet. I Oslo kan det bli 23 grader på det varmeste, sier Wallø.

- Noen steder på kysten, hvor det er solgangsbris, vil det ikke bli over 20 grader. Det blir varmest litt inn fra kysten, sier Wallø.

Regn og kuling Vær-Norge er imidlertid preget av store kontraster: I nord blir det regn og kuling de kommende dagene. Særlig ille kan det bli i Nordland, hvor det er ventet mellom 30 og 50 millimeter nedbør det kommende døgnet.

Meteorologisk institutt har utstedt obs-varsel for Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten på grunn av de store nedbørsmengdene.

- Troms får også en god del regn, og Finnmark får regn i perioder. På kyststrekningen fra Ålesund og nordover til Tromsø vil det blåse kuling, sier Wallø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer