Knallvær ut uka i sør.

Sommerværet fortsetter. I sør blir det fint vær hele uka, og trolig også gjennom helga. I nord er derimot sommeren over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferien er over for de fleste, og godværet kom før helga tilbake til sør etter et opphold i Nord-Norge. Og det ser ikke ut til at sola skal stikke av med det første.

-  Det er ingen grunn til å pakke vekk solkremen ennå. Høytrykksryggen over Sør- og Midt-Norge vil nok ligge ut uka, og kanskje gjennom helga, sier Martin Grønnevet i Storm Weather Center.

Opp mot 30

De siste dagene har det vært knallvær i store deler av Sør-Norge, og du kan fortsatt la høstgarderoben henge i skapet.

-  Det blir mye finvær i sør de neste dagene, og også fram til onsdag vil det være opp mot 30 grader flere steder, sier Bengt Michelsen i Cirrus Weather Center.

Etter dette melder meteorologene at det vil bli kjøligere. Kjølig pålandsvind i nord vil også påvirke temperaturene lenger sør i landet, og på fredag vil temperaturene falle ned mot 20 grader. I løpet av helga vil de derimot trolig stige igjen.

Varmt på kontoret

Fra kontoret i Rådhuset i Oslo ser rådhusforvalter Bjørn Risvik ned på turistene på Aker Brygge og båtfolket uti Oslofjorden.

I går hadde han sin første dag på jobb etter ferien. Da han åpnet døra til kontoret, slo 30 varmegrader imot ham.

-  Det eneste jeg kunne gjøre, var å åpne vinduene og gå ut igjen etter en kopp kaffe, sier han.

Utsikten er imidlertid imponerende, og han klager ikke.

Det gjør heller ikke gutta som kaster seg ut i Frysjadammen litt lenger opp i byen.

-  Jeg har badet her nesten hver dag. Det er deilig, men det skal også bli godt å komme på skolen igjen og treffe venner, sier Martin Evensen (13).

Varierende i nord

I nord vil det i perioden framover være et skiftende skydekke som vil føre til regnbyger. En del steder ser det også ut til å bli temmelig kjølig, helt ned til 5- 10 grader lengst i nord.

-  Det vil bli litt skyer i nord, men det ser ikke helsvart ut. Litt regn av og til må de nok forberede seg på, sier Grønnevet.

Jan Erik Johnsen ved Meteorologisk institutt sier at de kommende dagene i Nord-Norge vil være ganske varierende. Det vil regne litt, men også være større perioder med opphold.

I Nordland vil det fortsatt være litt sol, men temperaturene vil falle til i underkant av 20 grader.

Den største overgangen denne uka får trønderne som fredag kanskje vil få temperaturer ned mot 14- 15 grader.

Kjøligere neste uke

I neste uke vil det trolig bli litt kjøligere i hele landet. Da er det midten av august, og sommeren begynner å gå mot slutten.

-  Det ligger an til mer lavtrykks-aktivitet innover Skandinavia, og det vil ikke være like varmt lenger. Men da har vi jo fått en god porsjon pent vær, sier Bengt Michelsen i Cirrus.

Storm Weather Center tror også på litt mer normale temperaturer neste uke, men at det fortsatt vil holde seg relativt tørt.

SISTE SVEV: Gutta i Frysjadammen i Oslo ligger ikke på latsida den siste uka i ferien. De hopper og stuper ut i det deilige vannet for å klemme mest mulig ut av sommeren. Her er det Martin Evensen (13) som svever.