KNALLVÆR: Drømmeværet i sør vil trolig fortsette lenge. Her fra Bygdøy, der flere benytte påskehelga til en dukkert.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
KNALLVÆR: Drømmeværet i sør vil trolig fortsette lenge. Her fra Bygdøy, der flere benytte påskehelga til en dukkert. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

Knallværet fortsetter i sør, og vil vare lenge!

På tide med årets første bad?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært drømmevær de siste dagene med temperaturer over 18 grader - ihvertfall om du befinner deg sør for Nordland.

Sommertemperaturer - Godværet fortsetter med temperaturer som fort kan havne over 18 grader, så det ser veldig bra ut, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Det vil også være rolige forhold i fjellområdene, så det blir en ypperlig utedag, sier han videre.

Godværet i sør vil trolig vare lenge, opplyser Johnsen.

- Det gode været vil trolig vare, men det er ikke sikkert at temperaturen vil holde seg like høy - men det vil holde seg på et behagelig nivå. Fra kanskje 13-14 grader til 18-19 i dagene som kommer, sier han.

Johnsens kollega i Storm Geo, meteorolog Lisbeht Haavik, forteller til TV 2 at det tirsdag og onsdag vil være over 20 grader på Vestlandet.

«Vinter» i nord I Nord-Norge vil det være mindre trivelige værforhold.

- Det har vært mye variasjon i Nord-Norge i påska, og det fortsetter i dag. Det vil være roligist nå først på dagen, før det ventes vindøkning. Det kommer opp i kuling på kysten og i fjellområdene, opplyser Johnsen.

- Vinden vil øke utover dagen, og kanskje dra seg helt opp i stiv eller sterk kuling nord for Vestfjorden.

I tillegg vil det komme nedbør, mest i Nordland og Troms. Dette vil komme som regn på kysten, mens man ikke må lengre enn 300-400 meter