SOL! Det fantastiske påskeværet i sør kommer til å fortsette. Nord for Stad og Dovre blir det derimot ikke fullt så fint så de fleste steder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOL! Det fantastiske påskeværet i sør kommer til å fortsette. Nord for Stad og Dovre blir det derimot ikke fullt så fint så de fleste steder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Knallværet fortsetter i sør

Men mange steder i nord blir det flere dager med elendighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Se værmeldinga for der du bor på Dagbladets værsider.

(Dagbladet): Landet er splittet. I nord har påska de fleste steder vært preget av nedbør og byger, mens folk i sør har kost seg med skyfri, blå himmel, knallsol og livets glade dager.

- Fått med dere de enorme snømengdene vi sliter med her nord? Kanskje dere kunne skrive litt om det, og ikke bare når det er sør for Trøndelag? Flere av veiene er stengt på grunn av ras, og det er snart ikke mer plass å gjøre av denne «snyen» lengre, skriver en kvinne fra «nedsnedde Vesterålen» i en e-post til Dagbladet.

Dessverre for henne - og heldigvis for mange sør for Trøndelag - kommer status quo til å fortsette i noen dager til.

- Værskillet går ved Stad og Dovre. Her i sør er det stabilt og fint, mens det er nedbør i Møre og Romsdal, Trøndelag og hele veien nordover. Det kommer til å bli mye av det samme framover, sier statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt.

- Vi i sør kommer til å få veldig fint vær fram til og med onsdag. Torsdag eller fredag kommer det til å bli en omlegging, hvor høytrykket over sør svekkes og sannsynligvis føre til mer skyer. Været blir ikke så stabilt som det vi har hatt nå, fortsetter hun.

Samtidig som været slår om i sør, forventes det bedre forhold med mindre regn og snø i nord.

- For deres del kan neste helg bli finere enn det de har hatt i påska, sier Foss.

En annen leser påpeker imidlertid at det ikke er elendighet i hele nord. Øst-Finnmark har fått smake på strålende sol.

- I sju dager i strekk - det vil si hele påsken - har himmelen vært blå, sola har stått på hele dagen og folk har vært på skiturer man bare kan drømme om her oppe, skriver kvinnen, bosatt i Vadsø, i en e-post til Dagbladet.

Selv om sola varmer litt på dagtid, uteblir de høye temperaturene framover. Sånn sett har våren fortsatt til gode å gjøre et ordentlig inntog, uansett del av landet.

- Hvis vi tar Oslo, ligger det på fire-fem minus om natta og pluss fem-seks om dagen. På fjellet holder det seg kaldt, og enkelte steder rundt minus 20, sier Foss, og legger til at «gigantstormen» med sentrum i Atlanteren, øst for Newfoundland, ikke kommer til å få nevneverdige konsekvenser for oss.

- Vi har et høytrykk med sentrum i Nordsjøen liggende over oss. Dette blokkerer og gjør at vi ikke vil kommer til å få de store lavtrykkene i Atlanteren inn mot våre områder, sier Foss.