<strong> STRÅLENDE VÆR:</strong>  Påskeværet har vært varierende for store deler av landet, men mot slutten har det vært strålende i Sør-Norge. Og slik vil det fortsette. Bildet er fra palmesøndag i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
STRÅLENDE VÆR: Påskeværet har vært varierende for store deler av landet, men mot slutten har det vært strålende i Sør-Norge. Og slik vil det fortsette. Bildet er fra palmesøndag i Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer

Knallværet fortsetter inn i neste uke

Men noen deler av landet er heldigere enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drømmebildene med ski, appelsin og strålende sol vil nok fortsette å strømme inn på sosiale medier i noen dager til. For det gode påskeværet vil fortsette i store deler av neste uke.

Men bare i Sør-Norge. I Nord ser det vått og surt ut.

Sør-Norge Grunnen til godværet er et høytrykk som nå ligger over Sør-Norge og vil bli liggende i store deler av uka.

- Vi vil nyte godt av det høytrykket de neste dagene. Det er gode muligheter for sol mange steder, for eksempel på Østlandet og i Oslo, sier Espen Bisteth Granan vakthavende meteorolog i Oslo for Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

• Send dine påskebilder til 2400@dagbladet.no, MMS til 2400 eller bruk taggen #dagbladet på Instagram.

Vestlandet og Midt-Norge For store deler av landet vil temperaturen krype over 10 grader de neste dagene, med sol eller skyvær. Særlig på Vestlandet blir været fint.

- De første dagene får nok Vestlandet det fineste været, mens det blir litt mer skyet i Trøndelag både i morgen og på tirsdag. Og det er i Nord-Trøndelag det blir mest skyer, på grensa til Nordland, så det er nok mulighet for sol lenger sør i Trøndelag, sier meteorolog Tone Christine Thaule ved værvarslinga i Bergen.

På ukas første dager kan det blitt litt vind på Vestlandet, helt opp stiv kuling ved Stad. Og inn mot neste helg blir det nok mer skyet, både på Vestlandet og i Trøndelag.

Nord-Norge I helga har det vært vindkast opp i 100 kilometer i timen i Nord-Norge, og det er ikke mye å glede seg til i uka som kommer, heller.

- Det dårligste været i landet blir i Nord-Troms og Finnmark. Det er lavtrykksaktivitet inn mot Nord, så det blir ganske kald, de kan til og med få snø, sier meteorolog Thaule.

Høytrykket som lyser opp Sør holder seg nemlig der nede, og fra Bodø og oppover ser det surt ut, med unntak av et lysglimt midtukers.

<strong> LESERBILDE:</strong>  En Dagbladet-leser viser her hvordan påskens nest siste dag nytes.
LESERBILDE: En Dagbladet-leser viser her hvordan påskens nest siste dag nytes. Vis mer

- I Nord-Norge har påskeværet vært ymse. Fram til torsdag så ser det ut som om Tromsø og Finnmark får pålandsvær med en del nedbør og vind, sier meteorolog Granan.

Se en mer detaljert værmelding for ditt hjemsted her.

Torsdag sniker høytrykket fra Sør-Norge seg litt nordover, og også Nord får nyte mer av det tørre været, men allerede til helga så er pålandsværet tilbake.

- Nordland ligger litt midt imellom, så der kan det bli ganske bra denne uka, sier meteorolog Thaule.

Samtidig så har Vegvesenet gått ut og oppfordret folk til å utsette hjemreisen fra påskefjellet til i morgen.

<strong> BYPÅSKE:</strong>  Også i Oslo har det vært fint vær i deler av påsken. Her henger folk i Sofienbergparken i hovedstaden tirsdag kveld.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BYPÅSKE: Også i Oslo har det vært fint vær i deler av påsken. Her henger folk i Sofienbergparken i hovedstaden tirsdag kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer