Knebles av Carl I. i dag

Allerede i dag vil sentralstyret i Fremskrittspartiet etter alt å dømme sette denne mannen ut av spill. Dag Danielsen skal knebles slik at han ikke kan bli gjenvalgt som leder i Oslo Frp på det ekstraordinære årsmøtet 12. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram til i går var strategien til Carl I. Hagen og Frp-ledelsen at suspensjonsprosessen mot Dag Danielsen og tre eller fire andre topptillitsmenn i Oslo Fremskrittsparti bare skulle igangsettes på sentralstyremøtet i dag, mens selve vedtaket om suspensjon først skulle komme på neste sentralstyremøte, 16. desember. Men partiledelsen vurderer nå å gjøre suspensjonen gyldig fra i dag, selv om det bryter partiets vedtekter. Der står det at «den som foreslås ekskludert/suspendert, skal med rimelig frist ha anledning til å uttale seg før vedtak fattes».

Full krig

- Det betyr at det skal foreligge en konkret og spesifisert begrunnelse for anklagene. En «rimelig frist» avhenger av hvor omfattende og detaljert anklagene er, sier jusprofessor Henning Jakhelln.

Dag Danielsen sier til Dagbladet at han ikke vet hva han er anklaget for, hvem som skal fjernes eller hvor mange det dreier seg om.

- Jeg har ikke hørt et ord fra partiet. Det jeg vet har jeg fra avisene, hvor Carl I. Hagen og to- tre medlemmer av Oslo Frp anklager oss for å misbruke Oslo-partiet. Jeg er villig til å sverge på at jeg aldri har misbrukt min makt i partiet, sier Danielsen.

Som også peker på at Hagen og han har helt felles politiske syn: Striden er en rå person- og maktkamp.

Dag Danielsen

  • Dag Danielsen (45) har vært politisk aktiv fra 15-årsalderen og overvar som 18-åring stiftelsen av Anders Langes parti på Saga kino i 1973 - uten å melde seg inn.
  • Partiaktiv var han i Moderat Ungdom og Unge Høyre til 1981.
  • Han begynte med 1. avdeling jus, men fortsatte med grunnfag i sosiologi, mellomfag i historie og et nesten fullført hovedfag i statsvitenskap.

  • Han ble Frp-medlem i 1982, men først i 1992 ble han aktiv - og ble politisk nestleder og bystyrerepresentant i 1995. I 1997 ble han valgt inn på Stortinget. I fjor ble han leder av Oslo-partiet.

Partiledelsens planer om å få fortgang i prosessen kom etter at Oslo-partiet på tirsdag vedtok å avholde ekstraordinært årsmøte 12. desember. Der ville Dag Danielsen fått tillit fra et stort flertall, slik at en suspensjon ville blitt enda mer kontroversiell og i realiteten innebære at Hagen & Co. tilsidesetter viljen til to tredjedeler av Oslo Frp's medlemmer.

Kaos

Men utfallet av saken blir uansett at Danielsens «firerbande» blir suspendert. Carl I. Hagen har rett og slett bestemt seg for å fjerne dem han oppfatter som sine hovedmotstandere i Oslo.

Carl I. Hagen er altså villig til kaste Oslo-partiet ut i et kaos: For uansett hva han gjør er det store flertall i Oslo-partiet tilhengere av Danielsen. Partiformannens eventuelle kandidater blir neppe valgt og dermed ligger veien åpen for en ny gjeng «verstinger» fra Danielsen-fløyen.

Denne fløyen har også støtte fra seks- sju medlemmer av stortingsgruppa, med Jan Simonsen og Fridtjof Frank Gundersen i spissen.

Og både Fremskrittspartiets stortingsgruppe og fylkeslaget i Oslo er igjen blitt en giftpøl, hvor medlemmene ikke tør å snakke eller ses sammen med «feil» personer.

KASTES UT: Bråket i Frp har tatt en dramatisk vending. Sentralstyret i Frp har fått hastverk med å få Dag Danielsen suspendert. Striden dreier seg i første rekke om plasser på Stortinget.