Kneblet babyer med plaster

Sykepleier suspendert etter sjokkvideo fra russisk sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsadvokaten i Jekaterinburg lover full etteforskning etter mobilvideoen som avslørte at en pleier ved sykehus nr. 15 i Jekaterinburg kneblet foreldreløse babyer med plaster.

Det var pasienten Elena Kuritsyna som avslørte den kvinnelige sykepleieren etter å ha vært på sykehuset med sitt eget barn.

- Jeg hørte at et barn klynket i naborommet. Da jeg så inn, så jeg babyen med plaster over munnen, han kunne ikke gråte eller gjøre noe, bare klynke, sier Kuritsyna til Reuters TV.

- Gråt for høyt

Da hun kontaktet sykepleiersken på avdelingen, fikk hun beskjed om å passe sine egne saker. Ungene gråt for høyt, og forstyrret sykepleierene i deres arbeid, var beskjeden.

Omsider fikk hun overtalt pleieren til å fjerne plasteret, men kort tid etter ble det satt på igjen.

Mobilvideoen hun filmet, førte til storm i russiske medier.

Forsvarte praksisen

Tidligere denne uken forsvarte sjeflegen ved sykehuset sine underbetalte ansatte. Hun sa at barna ikke tok skade av praksisen, som hun hevdet var for å hindre barna i å spytte ut smokkene sine, slik at de overarbeidede sykepleierne måtte plukke dem opp og vaske dem.

Men nå er sykepleieren som hadde ansvar for babyene, suspendert fra sykehuset, melder RIA Novosti.

- Sjeflegen ved sykehuset har fått en reprimande, og sykepleieren er suspendert mens vi gransker hendelsen, sier lederen for helseetaten i Jekaterinburg.

Samtidig har statsadvokaten startet full etterforskning av sykehuset og dets ansatte, melder The Moscow Times.

Hendelsen ved sykehuset har ført til stor debatt om tilstanden i russisk offentlig sektor.

Også i byen Juzno-Sakhalinsk er det nå full etterforskning, etter at det ble avslørt at en barnehageansatt ga småbarn sovemidler for å få dem i søvn.