Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knefall for Høyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Etter at han ble finansminister var Per-Kristian Foss rask til å foreslå at sparebankene kan omdannes til aksjeselskaper. De to andre regjeringspartiene støttet forslaget, selv om det var i strid med deres tidligere standpunkt. I går gikk saken gjennom i Stortinget. Selv om endringen først og fremst er myntet på Gjensidige NOR, er det grunn til å frykte at flere sparebanker vil følge etter.
  • Det vil være en beklagelig utvikling, særlig fordi sparebankene kan bli kjøpt opp av storbanker. Sparebankene vil miste sin lokale forankring og tilknytning til privatkunder og næringsliv. Da vil også overskuddene bli delt ut til fjerne aksjonærer i stedet for å bli pløyd tilbake til bankene og deres kunder, slik som i dag. Under bankkrisen så vi hvordan storbankene måtte reddes av staten, mens sparebankene sto solid på egne føtter. Nå kan en viktig del av norsk bankvesen være i fare, og Høyre har fått demonstrert hvem som har makta hos Bondevik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!