- Knekker deg i to

Jared Kushners nye bok skal avsløre dramatiske konflikter innad i Det hvite hus.

HEFTIG MAKTKAMP: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner (i midten) beskriver flere konfrontasjoner med tidligere spesialrådgiver Steve Bannon (t.h.) Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB
HEFTIG MAKTKAMP: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner (i midten) beskriver flere konfrontasjoner med tidligere spesialrådgiver Steve Bannon (t.h.) Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner (41), kommer i disse dager med en høyprofilert selvbiografi fra sin tid som rådgiver for svigerfaren.

Boka avslører ifølge CNN opprørende og dramatiske konflikter innad i Trumps administrasjon. Det hvite hus under Trump er av tidligere ansatte omtalt som det mest dysfunksjonelle noensinne.

Heller ikke Trumps nærmeste familie skal ha sluppet unna konfliktene og intrigene.

GOLF: Donald Trump er vert for den kontroversielle saudi-støttede golfturneringen LIV Golf International denne uken - det faller ikke i god jord hos de pårørende etter angrepene 11. september 2001. Video: AP / Youtube / Fox Vis mer

Giftig kamp

I et utdrag CNN har fått tak i skal Kushner beskrive en giftig kamp mellom ham selv og presidentens rådgiver Steve Bannon.

Boka skal videre avsløre at ansatte tett på presidenten hele tida vendte seg mot hverandre og at mistilliten rådet totalt.

Den skandaleombruste Bannon skal blant annet ha anklaget Kushner for å undergrave president Trumps agenda.

Han beskriver i boka en krangel etter at rådgiver Gary Cohn skal ha fortalt Kushner at Bannon lekket negative saker om ham til mediene.

Kushner skal da ha bedt Bannon om å slutte med lekkasjene, hvorpå han skal ha fått til svar.

- Han lekker om meg. Jared, nå er det du som undergraver presidentens agenda.

- Knekker deg i to

Ifølge Kushner skal Bannon på dette tidspunktet ha hatt et intenst blikk og hevet stemmen.

- Og hvis du går imot meg, knekker jeg deg i to.

Bannon har ikke besvart på anklagene fra Kushner i boka «Breaking History: A White House Memoir», som kommer neste måned.

Bannon ble i forrige uke funnet skyldig i å ha utvist forakt mot Kongressen. Bakgrunnen for dommen er at han ikke møtte til en høring om angrepet på Kongressbygningen i 2020. Han risikerer opptil to års fengsel.

AH! UH! Under en avslutningstale kommer det mye lyder fra tidligere president Donald Trump. Video: Reuters Vis mer

Kushner er gift med Trumps eldste datter Ivanka (40), og begge to fungerte som seniorrådgivere for Donald Trump (76).

Viktig tidspunkt

Den eksplosive biografien kommer midt i en periode hvor det er knyttet stor spenning til om Trump igjen stiller som republikansk presidentkandidat. De siste ukene har han gjort flere og flere offentlige opptredener hvor han har hintet om at han vil forsøke å revansjere valgnederlaget for Joe Biden (79) i 2020.

Trump har imidlertid ikke formelt lansert sitt kandidatur i en presidentvalgkamp som er ventet å ta til for fullt over sommeren.

Den tidligere presidenten er allerede i hardt vær som følge av høringene om stormingen av Kongressen 6. januar i fjor. Høringen har avdekket at presidenten ikke gjorde noe for å stoppe mobben som stormet Kongressen i protest mot Bidens legitime valgseier.

Vendes ryggen

Fem mennesker døde i stormingen, som er en av de de største politiske skandalene i USA. Trump skal ha fått oppmuntring av flere nære rådgivere om å få stoppet opptøyene, men foretok seg ikke noe før det hadde gått et døgn.

Dette har ført til ny kritikk mot Trump, blant annet fra de Rupert Murdoch-eide mediene New York Post og Wall Street Journal, som har hatt et langt mer positivt blikk på eks-presidenten.

«Da hans tilhengere stormet Capitol og ba om at visepresidenten hans skulle henges, satt president Donald Trump i sin private spisestue og så på TV, og gjorde ingenting. I tre timer, sju minutter», skrev lederavdelingen i New York Post.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer