Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knelte for morderen

SØRUMSAND (Dagbladet): 81 år gamle Kristian Magnus Orderud ble høyst sannsynlig regelrett likvidert. Han skal ha blitt funnet drept på soverommet - på kne og med hodet på senga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristian Magnus Orderud ble funnet drept på soverommet i den moderne kårstua i Sørumsand i Akershus. Dagbladet får bekreftet at 81-åringen skal ha blitt funnet på kne og med hodet på senga. Alt tyder på at det dreier seg om en en ren likvidering.

- Vi kommenterer ikke detaljer om hvor og hvordan de tre ble funnet, sier politiadvokat Tom Danielson ved Romerike politidistrikt.

Hørte skudd

Politiet vil ikke opplyse hvilket våpen en eller flere inntrengere brukte, da Kristian Magnus Orderud, hans kone og datteren ble skutt og drept.

Broren til Kristian Magnus, Hans Orderud, fant sine tre slektninger drept ved 10-tida søndag formiddag. Marie Orderud (84) ble funnet i overgangen mellom stua og gangen, mens Anne Orderud Paust ble drept på kjøkkenet.

Politiet vil ikke kommentere hvor mange skudd som ble avfyrt, men gjennom politiets rundspørringer i nabolaget har vitner fortalt at de hørte skudd ved kårboligen fredag og lørdag.

Aase Svardal bor ca. 300 meter unna boligen. Læreren forteller til Dagbladet:

- Jeg kom hjem fra jobben klokka 14.30. Deretter tok jeg en telefon, før jeg satt meg ut på terrassen. Rundt klokka 15.00 hørte jeg skudd. Jeg mener det var tre.

Stoler på Oslo

Dagbladet får opplyst at det er vanlig at det drives leirdueskyting og andre skyteaktiviteter i området ved gården. Svardal forteller at hun ikke tidligere har hørt skudd.

- Jeg tenkte at det jeg hørte ikke var så interessant, men jeg meldte fra til politiet i går. Fra der jeg satt, kunne jeg ikke se mot boligen. Jeg så ikke noen personer eller biler på veien, sier Svardal.

Drapsetterforskerne i Sørum jobber ut fra flere teorier, men etterforskerne stoler på at Oslo-politiet klarer å finne ut hvem som sto bak attentatforsøkene mot ekteparet Paust.

Nøkkelen til oppklaringen av drapssaken ligger trolig i et hardt belastet kriminelt miljø i Oslo.