Knights Templar-trussel mot Ap

Arbeiderpartiet fikk trusselbrev i går. Avsenderen hevder å representere «celle to» i Breiviks påståtte organisasjon.

FIKK TRUSLER: Ap-sekretær Raymond Johansen og kommunikasjonssjef i Ap, Pia Gulbrandsen, var blant dem som fikk trusselbrev natt til i går. Brevet ble oversendt PST, som bekrefter at de har startet etterforskning. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FIKK TRUSLER: Ap-sekretær Raymond Johansen og kommunikasjonssjef i Ap, Pia Gulbrandsen, var blant dem som fikk trusselbrev natt til i går. Brevet ble oversendt PST, som bekrefter at de har startet etterforskning. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport klokka ett i går, ble brevet sendt til flere av landets store avisredaksjoner. I et brev på litt over to tettskrevne sider presenterer avsenderen seg som nestkommandant i Knights Templar Norge.

Men allerede natt til i går, ved halv tretiden, tikket samme e-post inn til de ansatte på Aps partikontor. Brevet er også sendt til blant andre Christian Tybring-Gjedde og andre stortingsrepresentanter fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Ubehagelig  - Vi oppfatter naturligvis brevet som ubehagelig, både fordi Ap er nevnt, og Ap var jo målet 22. juli. Derfor sendte vi i går morges brevet over til Politiets sikkerhetstjeneste. Vi har tillit til at de ser på dette, sier partisekretær Raymond Johansen til Dagbladet.

Johansen sier han ikke ønsker å spekulere i troverdigheten i det som skrives.

- Men med den historien vi har, og det som har skjedd, var det riktig å oversende brevet til de som har kompetanse til vurdere dette, sier Johansen.

Anders Behring Breivik har tidligere hevdet å tilhøre en organisasjon med navnet Knights Templar Norge. Han har overfor politiet sagt at det finnes flere celler i organisasjonen, som kjemper samme kamp. Likevel har han flere ganger moderert seg om størrelsen av organisasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer