Knipset sneip - startet gigantbrann

Australske myndigheter mener de mer enn 55 brannene som har truet Sydney, startet etter at en person knipset sigarettsneipen ut av bilvinduet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 1500 brannmenn har kjempet mot flammene i Australias mest folkerike delstat, New South Wales. Den siste uka har 55 branner lagt enorme naturområder utbrente, og truet boliger og mennesker. Nå mener myndighetene at en sigarettsneip utløste brannene.

Ifølge New South Wales' beredskapsminister, Bob Debus, har brannene startet etter at en uidentifisert person knipset sneipen ut av vinduet på bilen vedkommende kjørte.

- Jeg ber folk tenke på hva de gjør når de skal slukke sigaretter i bilene sine, sier Debus til nyhetsbyrået AP.

Mer enn 11 000 hjem fikk kuttet strømmen etter at brannene strømledningene brant opp i områdene brannene har herjet. Tre fabrikker og et bolighus har så langt blitt tatt av flammene. Mer enn 500 mennesker har blitt evakuert fra brannområdene.

De verste brannene raste rundt 15 mil nord for delstatshovedstaden Sydney, og millionbyen ble til tider røyklagt av de enorme skogbrannene. Brannmannskapene skal ha fått kontroll over de fleste brannene i løpet av onsdagen, men fortsatt brenner det heftig mange steder. Og myndighetene frykter nye branner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer