Kniv funnet nær drept mann i Kristiansand

Mulig drapsvåpen funnet i elva i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En kniv ble funnet i vannet der en mann i 20-årene i går ble funnet drept, skriver Fvn.no.

 - Vi har funnet en kniv i vannet der mannen ble funnet, sier politiadvokat Jan Tallaksen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Politiet jakter en eller flere drapsmenn etter et drap som aller mest ligner på en henrettelse. Mannen i 20-åra skal ifølge Aftenposten ha blitt drept i sin egen seng i en bolig 100 meter fra funnstedet.

Politiet er sparsommelige med opplysninger i saken, og vil ikke si om de har noen i sitt søkelys.

Søker vitner - Det jeg kan si er at vi ønsker å komme i kontakt med folk som befant seg i Gimleveien 8. Vi har som kjent avsperret to områder: selve funnstedet og en bolig, sier politiadvokat Jan Tallaksen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

En mann i samme alder skal ifølge Aftenposten ha befunnet seg i samme bolig da én eller flere pengeinnkrevere tok seg inn. Denne mannen skal ha blitt knivstukket og oppsøkte selv Sørlandet sykehus Kristiansand, som ligger i nærheten.

Begge er etnisk norske.

- Vi varsler fortsatt pårørende og har derfor ikke gått ut med en identifikasjon ennå, sier politiadvokat Jan Tallaksen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Kripos koblet inn Politiet vil ikke bekrefte opplysningene, men forteller at de i går var aktivt i gang med avhør av vitner gjennom hele gårsdagen, og at de vil fortsette med det også i dag.

- Vi fortsetter også det kriminaltekniske arbeidet. I dag setter Kripos i gang med sitt arbeid, sier Tallaksen.

Ifølge lokalavisa Fædrelandsvennen ble den drepte trolig fraktet fra gjerningsstedet til elva Otra med tillhenger, som delvis lå i vannet der liket ble funnet. Kriminalteknikere skal ha brukt spesielt mye oppmerksomhet på denne i går, før den ble brakt fra stedet for ytterligere etterforskning.

Politiet har bevæpnet seg utenfor leiligheten i Kristiansand der drapet antas å ha skjedd.

Væpnet To tjenestemenn vakt utenfor leiligheten, bevæpnet med håndvåpen.

Tallaksen vil ikke si noe om hvorfor politiet er bevæpnet, men bekrefter at det er sikkerhetsårsaker som ligger til grunn.

- Det er en vurdering som ble gjort i forhold til saken i går, på grunn av sakens opplysninger. Det er trygt ferdes i området for naboer og andre, sier Tallaksen.

- Handler dette om miljøet rundt den avdøde?

- Det kan jeg ikke gi noen opplysninger om, sier Tallaksen.

Dagbladet kommer med mer.