Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kniv funnet på O.J. Simpsons eiendom. Undersøkes av krimteknikere

Politimann skal ha hatt den hjemme i flere år.

DIREKTESENDT BILJAKT: Millioner fulgte med på direktesendt TV 17. juni 1994, da O.J. Simpson flyktet fra politiet i Los Angeles-området. Foto: Rick Maiman / Corbis / NTB Scanpix
DIREKTESENDT BILJAKT: Millioner fulgte med på direktesendt TV 17. juni 1994, da O.J. Simpson flyktet fra politiet i Los Angeles-området. Foto: Rick Maiman / Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En foldekniv som for flere år siden ble funnet på eiendommen til fotballstjerne og skuespiller O.J. Simpson, er nå tatt hånd om av politiet i Los Angeles og skal undersøkes av krimteknikere, melder TMZ.

O.J. Simpson var tiltalt for å ha drept kona Nicole og hennes venn Ronald Goldman i juni 1994, men ble i straffesaken året etter frikjent. I 1997 ble han imidlertid dømt til å betale de etterlatte en stor erstatningssum, siden en sivil domstol kom til at det var sannsynlig at han sto bak drapene.

Huset revet Huset der Simpson-paret bodde, ble for flere år siden revet. Ifølge TMZs opplysninger fant en anleggsarbeider kniven og ga den til en politimann som sto vakt på et filminnspilling over gata på fritida. Den nå pensjonerte politimannen oppbevarte den hjemme, til han i januar i år nevnte den til en venn i drapsavsnittet. Etterforskerens overordnede reagerte sporenstreks og sørget for å sikre våpenet.

Ifølge TMZs kilder testes nå kniven for bl.a. hår og fingeravtrykk. Neste uke sendes den videre til DNA-testing. Kniven skal være svært rusten, men politifolk som har sett våpenet sier det skal være mulig å finne blodrester på den.

Etterforskningen er ifølge kjendismagasinet topphemmelig, og er sågar loggført utenfor Los Angeles-politiets vanlige datasystem.

Siden O.J. Simpson ikke ble funnet skyldig i dobbeltdrapet, er drapsetterforskningen formelt aldri avsluttet. Men 68-åringen kan ikke siktes i saken på ny.

Sår tvil På en pressekonferanse i dag sådde Los Angeles-politiet tvil om de nye opplysningene, og stiller seg undrende til at kniven ikke er blitt kjent tidligere.

EKTEPARET: O.J. Simpson og kona Nicole fotografert året før drapet. Foto: Paul Hurschmann / AP / NTB Scanpix
EKTEPARET: O.J. Simpson og kona Nicole fotografert året før drapet. Foto: Paul Hurschmann / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Man skulle tro at enhver som kommer over et bevis, ville levere det til politiet, sier LAPD-talsmann Andrew Neiman ifølge BBC News.

O.J. Simpson soner for tida en fengselsstraff på 33 år for kidnapping, overfall og ran. Han kan tidligst slippe ut igjen til neste år, etter å ha sonet i ni år.

Dobbeltdrapet i 1994 er for tida tema for den populære TV-serien «American Crime Story», som bl.a. rekonstruerer hendelsene den gang. Cuba Gooding jr. spiller Simpson.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media