Kniv gjennom sikkerhetskontrollen på Sola

Alle må gjennom sikkerhetskontrollen på ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle passasjerene på Stavanger lufthavn Sola må gjennom sikkerhetskontrollen på ny, etter at en person trolig klarte å ta med seg en kniv gjennom sikkerhetskontrollen.

- Det er rutine når noe slikt skjer. Hallene tømmes og alle må gjennom kontrollen på ny, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen til Dagbladet.no.

En bag som ble gjennomlyst i sikkerhetskontrollen tydet på å inneholde en kniv. Men personen som eide bagen var raskt ute og fikk den med seg før sikkerhetskontrollen fikk sjekket ut gjenstanden.

- Det er mest sannsynlig ikke intendert fra vedkommendes side. Det er kødannelse bak røntgen, i tillegg til at det er et relativt lite område. Dermed fikk han med seg bagen, uten at vi rakk å sjekke nærmere, sier Lorentzen.

Han regner med at alle passasjerene er gjennom kontrollen på ny i løpet av en halv time.

- De flyene som var klare til avgang da dette skjedde, vil bli noe forsinket. Men vi regner med at trafikken er raskt tilbake til normalt.

Mannen med bagen er ennå ikke funnet.

Hendelsen skjedde ti på 12 i formiddag.

PÅ NY: Alle passasjerene på Stavanger Lufthavn Sola må gjennom sikkerhetskontrollen på ny, etter at en mann trolig fikk med seg en kniv inn på området. Foto: ERLING HÆGELAND
PÅ NY: Alle passasjerene på Stavanger Lufthavn Sola må gjennom sikkerhetskontrollen på ny, etter at en mann trolig fikk med seg en kniv inn på området. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer